ΝΕΑ
Ανοιχτή επιστολή προς τους βουλευτές της Ελληνικής Επικράτειας
(14 ψήφοι)
Γράφει ο/η Administrator   
23.03.11
Αξιότιμοι κύριοι/κυρίες,

Είμαστε ιδιοκτήτες καταστημάτων intenet cafe και απευθυνόμαστε σε σας για τα προβλήματα που μας δημιουργεί το σχέδιο ρύθμισης της αγοράς τυχερών παιγνίων που κατατέθηκε στη βουλή στις 17/3/2011. Όσο αφορά τα τυχερά παιχνίδια έχει γίνει ικανοποιητική δουλειά που θα δώσει λύσεις και έσοδα στο κράτος από ένα κλάδο που λειτουργεί εδώ και δεκαετίες σε καθεστώς παρανομίας, δε συμβαίνει όμως το ίδιο και με τα intenet cafe στα οποία δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα.

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο | Πρόσθεσε το στα αγαπημένα σου (1045) | Παρέθεσε αυτό το άρθρο στο site σου | Προβολές: 4549

Διαβάστε περισσότερα...
 
Κατάθεση Σχεδίου Νόμου "Ρύθμιση της αγοράς παιγνίων" στην Ελληνική Βουλή
(12 ψήφοι)
Γράφει ο/η Administrator   
18.03.11

Αργά εχθές (17/3) το βράδυ κατατέθηκαν στην Ελληνική Βουλή και δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα της βουλής τα παρακάτω αρχεία:

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο | Πρόσθεσε το στα αγαπημένα σου (1040) | Παρέθεσε αυτό το άρθρο στο site σου | Προβολές: 3294

Διαβάστε περισσότερα...
 
"Εκτέλεση" εν ψυχρώ 700 καταστημάτων internet cafe
(13 ψήφοι)
Γράφει ο/η Administrator   
02.02.11

Απίστευτη, καταστροφική απόφαση αυτών που μας εξουσιάζουν, αυτή τη φορά για τα internet cafe. Κινδυνεύουν άμεσα περίπου 700 καταστήματα σε όλη τη χώρα… τα οποία στην πλειοψηφία τους ανήκουν σε 2-3 νεαρούς συνέταιρους με 3-5 υπαλλήλους. 5.000 νέοι άνεργοι μέσα σε μία μέρα.

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο | Πρόσθεσε το στα αγαπημένα σου (1058) | Παρέθεσε αυτό το άρθρο στο site σου | Προβολές: 5621

Διαβάστε περισσότερα...
 
Σχέδιο νόμου για την ρύθμιση της αγοράς παιγνίων
(6 ψήφοι)
Γράφει ο/η Administrator   
27.01.11

Το σχέδιο νόμου για την ρύθμιση της αγοράς παιγνίων έχει αναρτηθεί στο opengov.gr για δημόσια διαβούλευση:


http://www.opengov.gr/minfin/?p=634

Το πλήρες σχέδιο νόμου σε pdf format:

http://www.opengov.gr/minfin/wp-content/uploads/downloads/2011/01/sxedio_nomou.pdf

Ενημερωτικό σημείωμα σε pdf format:

http://www.opengov.gr/minfin/wp-content/uploads/downloads/2011/01/enimerotiko_simeioma.pdf

Άλλη μια φορά τα internet cafe είτε αγνοούνται εντελώς είτε αντιμετωπίζονται ως σημεία παράνομων δραστηριοτήτων. Μπείτε στη διαβούλευση η οποία κατάφωρα αποτελεί συρραφή κειμένων από φορείς άσχετους με τα internet cafe και δηλώστε την αντίθεση σας στα παρακάτω:
  1. Δεν υπάρχει λόγος να καταθέσουμε εγγυητική επιστολή 50.000 € για την αδειοδότηση του κάθε καταστήματος
  2. Εφόσον τα καταστήματα διαθέτουν ταμειακές μηχανές δεν υπάρχει λόγος για επιβολή ετήσιου τέλους (δεν αναφέρετε πόσο θα είναι, αλλά οποιοδήποτε ποσό είναι απαράδεκτο!)
  3. Στα καταστήματά μας χρονοχρεώνουμε. Ο περιορισμός κάθε καταστήματος σε 30 μηχανήματα - υπολογιστές θα τα καταστήσει μη βιώσιμα.

Καλούμε όλους:

  • τους συνεργάτες, ιδιοκτήτες, εργαζόμενους, θαμώνες των αληθινών internet cafes (και όχι των γνωστών "καταστημάτων" με τα φυμέ τζάμια, τις βαριές κουρτίνες και τους ύποπτους πορτιέρηδες),
  • τους φίλους των Η/Υ και των καθαρά ψυχαγωγικών computer games (online ή μη)
  • τους θιασώτες του παγκόσμιου διαδικτύου και της ελεύθερης πρόσβασης σ' αυτό από παντού,
  • τα μέλη των ιστοχώρων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter, Flickr, κτλ)

να σχολιάσουμε το παραπάνω Σχέδιο Νόμου και να δώσουμε στους ιθύνοντες να κατανοήσουν ότι πέρα από τα "φρουτάκια", τον ηλεκτρονικό και διαδικτυακό τζόγο και τα τεχνικά παιγνιομηχανήματα (βλέπε coin-ops) υπάρχουν και τα πραγματικά internet cafe όπου άνθρωποι κάθε ηλικίας επικοινωνούν, ψυχαγωγούνται, ενημερώνονται χρησιμοποιώντας απλούς Η/Υ, όπως αυτούς που έχουμε πολλοί και στα σπίτια μας ή στα σχολεία μας, ενώ παράλληλα εκπαιδεύονται στην χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας και του διαδικτύου (για τα οποία τόσο ενδιαφέρονται όλοι οι κυβερνώντες και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση να διαδώσουν στους πολίτες της).

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο | Πρόσθεσε το στα αγαπημένα σου (1003) | Παρέθεσε αυτό το άρθρο στο site σου | Προβολές: 3015

 
Πλαίσιο Νομοθετικής Πρωτοβουλίας για Δημόσια Διαβούλευση: «ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΠΑΙΓΝΙΩΝ»
(5 ψήφοι)
Γράφει ο/η Administrator   
26.08.10

Η Κυβέρνηση ανοίγει διάλογο με τους πολίτες για μία νέα νομοθετική παρέμβαση, που στόχο έχει την αντιμετώπιση ενός υπαρκτού ζητήματος στην Ελληνική οικονομία, του προβλήματος της ανεξέλεγκτης λειτουργίας της αγοράς παιγνίων.

Σημειώνεται ότι, από το 2002 στη χώρα μας ισχύει καθολική απαγόρευση της λειτουργίας τυχερών και τεχνικών ψυχαγωγικών παιχνιδιών εκτός από αυστηρά περιορισμένους χώρους όπως τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ και τα καζίνο. Μία συνέπεια αυτής της καθολικής απαγόρευσης ήταν η καταδίκη της Ελλάδας με απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και η επιβολή προστίμου ύψους 32.000 ευρώ ανά ημέρα ή 11,5 εκ. ευρώ ανά έτος.

Πέρα από αυτό το οικονομικό κόστος για τον Έλληνα φορολογούμενο, η παντελής απουσία ρυθμιστικού πλαισίου έχει οδηγήσει στο προοδευτικά de facto παράνομο άνοιγμα της αγοράς τεχνικών και τυχερών παιχνιδιών με ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Ταυτόχρονα η εξάπλωση του διαδικτύου έχει διαμορφώσει μια νέα αγορά ηλεκτρονικού στοιχήματος, η οποία όμως λειτουργεί χωρίς κανενός είδους ρύθμιση και εποπτεία.

Αποτέλεσμα της απουσίας του θεσμικού πλαισίου στο χώρο των τυχερών και τεχνικών ψυχαγωγικών παιχνιδιών παντός είδους είναι η δημιουργία μιας τεράστιας παράνομης αγοράς. Χαρακτηριστικά, σήμερα, εκτιμάται ότι στη χώρα μας λειτουργούν περισσότεροι από 250 διαδικτυακοί τόποι στοιχηματισμού, έως και 20 χιλιάδες ηλεκτρονικές μηχανές ψυχαγωγικών παιχνιδιών περιορισμένου κέρδους (AWPs) και έως και 150 χιλιάδες ηλεκτρονικοί υπολογιστές που παρέχουν παράνομα τυχερά παιχνίδια (τύπου φρουτάκια). Συνολικά ο παράνομος τζίρος όλων αυτών των τυχερών παιχνιδιών εκτιμάται σε πάνω από 4 δισ. ευρώ ετησίως.

Η κατάσταση αυτή, όπως έχει διαμορφωθεί, αποδεικνύει ότι η καθολική απαγόρευση οδήγησε στα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Ενώ ταυτόχρονα οδήγησε σε μεγάλη απώλεια εσόδων για το κράτος.

Η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει με απόλυτη διαφάνεια στην αποτελεσματική ρύθμιση της λειτουργίας του χώρου των τυχερών και τεχνικών ψυχαγωγικών παιχνιδιών, λαμβάνοντας υπόψη και την ανάγκη να αποφευχθούν περαιτέρω οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις συμπεριλαμβανομένων της προσέλκυσης ανηλίκων, του εθισμού των πολιτών και της απώλειας σημαντικών πόρων από τα νοικοκυριά.

Η συμβολή των πολιτών και των ενδιαφερομένων φορέων στη διαμόρφωση ενός νέου πλαισίου ρύθμισης και λειτουργίας της αγοράς παιγνίων είναι καθοριστικής σημασίας.

Κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης, ενδιαφερόμενοι επαγγελματικοί φορείς θα κληθούν να εκθέσουν τις απόψεις τους και στο πλαίσιο συναντήσεων εν όψει της προετοιμασίας της νομοθετικής πρωτοβουλίας.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες και φορείς καλούνται να καταθέσουν ηλεκτρονικά μέσω του opengov.gr τις προτάσεις τους στο πλαίσιο που προτείνεται για αυτή τη νέα νομοθετική παρέμβαση.

Η δημόσια διαβούλευση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010.

Μπορείτε να κατεβάσετε το πλήρες κείμενο σε PDF από εδώ.

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο | Πρόσθεσε το στα αγαπημένα σου (1180) | Παρέθεσε αυτό το άρθρο στο site σου | Προβολές: 5989

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 16 - 20 από 203
Hellenic Gaming League

Join the cause!

GameBook 2011


ΣΩΜΑΤΕΙΟ Internet Cafe

Advertisement

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

Στείλτε και εσείς το δικό σας άρθρο

Login Form


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Sponsorship

Who's Online

netcafe.gr feeds