ΝΕΑ
Αντί να «τρέξει» το Ιντερνετ...
(2 ψήφοι)
Γράφει ο/η Nasduck   
05.02.08
Αντί να «τρέξει» το Ιντερνετ η κυβέρνηση... σφυρίζει
Πηγή: εφημερίδα Ελευθεροτυπία
Για αδράνεια κατηγόρησε χθες την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Νικ. Αλεξανδρίδης, ένα μόλις 24ωρο πριν από την παρουσίαση της στρατηγικής για τις τηλεπικοινωνίες από τον Κ. Χατζηδάκη.

Σχολιάζοντας την πορεία της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα, ο επικεφαλής της ΕΕΤΤ τόνισε πως αν η κυβέρνηση δεν υπογράψει την εισήγηση για τα δικαιώματα διέλευσης, είναι ορατός ο κίνδυνος για άναρχη ανάπτυξη των υποδομών και για διεύρυνση του ψηφιακού χάσματος μεταξύ των μεγάλων αστικών κέντρων και της περιφέρειας. Ο Νικ. Αλεξανδρίδης τόνισε πως η περιφέρεια κινδυνεύει «να παραμείνει σε διαδικτυακό σκοτάδι», εξαιτίας της απροθυμίας της κυβέρνησης να κλείσει το θέμα με τα δικαιώματα διέλευσης. Πρόκειται για ένα από τα πιο σκληρά «αγκάθια» που καλούνται να αντιμετωπίσουν όσοι επιθυμούν την εγκατάσταση τηλεπικοινωνιακών δικτύων (κυρίως οπτικές ίνες), καθώς κάθε Δήμος ή Νομαρχία έχει διαφορετική πολιτική για το θέμα. Στελέχη των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών τονίζουν με ιδιαίτερα επικριτική διάθεση τη στάση του Δήμου Θεσσαλονίκης που πρακτικά αποτρέπει την εγκατάσταση δικτύων, με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολες οι αναβαθμίσεις και οι συνδρομητές της συμπρωτεύουσας να... στενάζουν λόγω των χαμηλών ταχυτήτων πρόσβασης στο Διαδίκτυο. Από τα 300.000 νοικοκυριά που ώς το τέλος του 2007 είχαν αποδεσμευθεί από τον ΟΤΕ, μόλις το 10% βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, ενώ στη Λάρισα και σε άλλες 24 πόλεις της χώρας υπολογίζεται πως υπάρχουν μόλις 32.000 απελευθερωμένες γραμμές. Ολα αυτά τη στιγμή που στην Αθήνα έχουν αποδεσμευθεί από τον ΟΤΕ 239.000 γραμμές.


Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο | Πρόσθεσε το στα αγαπημένα σου (1263) | Παρέθεσε αυτό το άρθρο στο site σου | Προβολές: 4817

Διαβάστε περισσότερα...
 
Tα ηλεκτρονικά παιχνίδια έχουν και τα θετικά τους
(8 ψήφοι)
Γράφει ο/η Administrator   
29.01.08

Διημερίδα στο Πάντειο για την κοινωνική διάσταση του φαινομένου

Από την εφημερίδα Αδέσμευτος Τύπος, Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2008

Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια μπορούν να έχουν τελικά και θετικά αποτελέσματα!!! Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι η παραβατική συμπεριφορά των παιδιών οφείλεται σε κάπιο βαθμό στην πολύωρη…ενασχόληση τους με παιχνίδια στα οποία πρωταγωνιστούσε η βία.

Κάτι τέτοιο όμως φαίνεται να αμφισβητείται κυρίως σε ό,τι αφορά τα θετικά στοιχεία που ενδεχομένως λαμβάνει ένα παιδί το οποίο ασχολείται με παιχνίδια που μπορούν υπό συγκεκριμένες συνθήκες να αποκτήσουν εκπαιδευτικό περιεχόμενο.

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο | Πρόσθεσε το στα αγαπημένα σου (1266) | Παρέθεσε αυτό το άρθρο στο site σου | Προβολές: 5379

Διαβάστε περισσότερα...
 
Νέο Gnet Internet Cafe στην Κοζάνη
(10 ψήφοι)
Γράφει ο/η Administrator   
28.01.08

Gnet Κοζάνης Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου, άνοιξε τις πόρτες του το gnet Κοζάνης στην Παύλου Χαρίση 13.

Το νέο στέκι των Gamers της πόλης διαθέτει 53 ηλεκτρονικούς υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας, στεγασμένους σ’ ένα χώρο σχεδιασμένο για διασκέδαση, ενώ δημιουργεί 12 επιπλέον θέσεις εργασίας στην πόλη της Κοζάνης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Gnet, Αθανάσιο Ζαχαριάδη “Πιστοί στις αρχές μας δημιουργήσαμε ένα χώρο για την πόλη της Κοζάνης, όπου η ζωή γίνεται παιχνίδι. Ο εξοπλισμός του, το εσωτερικό περιβάλλον και η διακόσμηση του δείχνουν το δρόμο που θα ακολουθήσουν στα αμέσως επόμενα χρόνια τα internet cafe στην Ελλάδα.”

Παράλληλα συνεχίζονται οι εργασίες για το νέο gnet internet café στην πόλη της Θεσσαλονίκης, Κατσιμίδη 2, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους Gamers της Θεσσαλονίκης από την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο | Πρόσθεσε το στα αγαπημένα σου (1228) | Παρέθεσε αυτό το άρθρο στο site σου | Προβολές: 4761

 
Απάτες στο διαδίκτυο
(5 ψήφοι)
Γράφει ο/η Administrator   
21.01.08

Ένα ωραίο ρεπορτάζ της Δώρας Αντωνίου από την Καθημερινή

Σε πρόσφορο έδαφος για την άνθηση της οικονομικής απάτης εξελίσσεται το Διαδίκτυο. Ο εικονικός παράλληλος κόσμος του Ιντερνετ μπαίνει στη ζωή όλο και περισσότερων ανθρώπων και μαζί με τα πολλαπλά οφέλη, αναδεικνύονται καθημερινά οι πλείστες παγίδες που κρύβει. Τους τελευταίους μήνες στη χώρα μας καταγράφεται έξαρση του αριθμού των πολιτών που πέφτουν θύματα κάποιας οικονομικής απάτης και, ενώ νομίζουν ότι θα εκμεταλλευθούν κάποια μεγάλη ευκαιρία, βλέπουν να χάνουν μεγάλα ή μικρά χρηματικά ποσά. Οι πλέον συνηθισμένες οικονομικές απάτες, σύμφωνα με τις καταγγελίες που γίνονται στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, είναι τριών ειδών:

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο | Πρόσθεσε το στα αγαπημένα σου (1267) | Παρέθεσε αυτό το άρθρο στο site σου | Προβολές: 6479

Διαβάστε περισσότερα...
 
Έρευνα Cisco - Οι Δυτικοευρωπαίοι περνάνε 21 ώρες την εβδομάδα στο Διαδίκτυο
(2 ψήφοι)
Γράφει ο/η Administrator   
09.01.08

Πηγή: techblog.gr

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από την Cisco Internet Business Solutions Group (IBSG), το 90% των Ευρωπαίων χρηστών ευρυζωνικών συνδέσεων εκδήλωσαν ενδιαφέρον για υπηρεσίες «Connected Life» – πρόσβαση σε ψηφιακό περιεχόμενο πολυμέσων από όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές που χρησιμοποιούνται στο σπίτι οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε – σε σύγκριση με μόλις 77% που ήταν το ποσοστό στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επιπλέον, το 42% των χρηστών είναι μεν πρόθυμοι να ξοδέψουν 3,5 ευρώ τον μήνα, έτσι ώστε να διαχειρίζονται εύκολα και να έχουν πρόσβαση σε ψηφιακό περιεχόμενο από όλες τις ηλεκτρονικές οικιακές συσκευές, αγωνίζονται όμως να βρουν την κατάλληλη καινοτόμο λύση η οποία να είναι απλή, γρήγορη στην εγκατάσταση και πολύ ασφαλής.

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο | Πρόσθεσε το στα αγαπημένα σου (1283) | Παρέθεσε αυτό το άρθρο στο site σου | Προβολές: 4681

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 41 - 45 από 203
Hellenic Gaming League

Join the cause!

GameBook 2011


ΣΩΜΑΤΕΙΟ Internet Cafe

Advertisement

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

Στείλτε και εσείς το δικό σας άρθρο

Login Form


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Sponsorship

Who's Online

netcafe.gr feeds