ΝΕΑ
Η απόφαση του συμβουλίου επικρατείας PDF Εκτύπωση E-mail
(1 ψήφος)
Γράφει ο/η Administrator   
27.09.06
Το Συμβούλιο της Επικρατείας με την υπ’ αριθμ. 158/2004 απόφασή του (Δ΄Τμήμα) (μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ) αναστέλλει, μερικώς, την υπ’ αριθμ. 1107414/1491/Τ&ΕΦ/26.11.2003 απόφαση των υπουργών οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών, Δημόσιας Τάξης και Εμπορικής Ναυτιλίας, με την οποία καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις, η διαδικασία χορήγησης αδειών λειτουργίας επιχειρήσεων προσφοράς υπηρεσιών διαδικτύου, σε εφαρμογή του Ν. 3037/2002 για την απαγόρευση παιγνίων.

Το ΣτΕ έκρινε μη εφαρμοστέες, ως αντισυνταγματικές, τις διατάξεις της από 26.11.2003 προσβαλλόμενης κοινής υπουργικής απόφασης που δεν επιτρέπουν να λειτουργούν, εκτός του ισογείου χώρου, επιχειρήσεις προσφοράς υπηρεσιών διαδικτύου και δεν επιτρέπουν την διεξαγωγή παιγνίων σε Internet ή Internet Sites που διαθέτουν παίγνια.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχει προσφύγει επιχειρηματίας που εκμεταλλεύεται τρία καταστήματα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου στην περιοχή της Αττικής, τα οποία δεν καταλαμβάνουν μόνο ισόγειους χώρους. Υποστηρίζει ότι από την προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση θα υποστεί ευθεία και άμεση βλάβη, καθώς τα καταστήματα του δεν καταλαμβάνουν μόνο ισόγειους χώρους.

Τα εν λόγω καταστήματα λειτουργούσαν πριν την έκδοση της προσβαλλόμενης υπουργικής απόφασης.

Το ΣτΕ, μεταξύ των άλλων, έκρινε ότι είναι προδήλως βάσιμος ο λόγος ακυρώσεως που προβάλλει ο προσφεύγων, ότι αντίκειται στην κατοχυρωμένη από το άρθρο 5 παρ. 1 του Συντάγματος οικονομική ελευθερία του αιτούντος ως εκμεταλλευομένου καταστήματος προσφοράς υπηρεσιών διαδικτύου, τόσο η απαγόρευση διενεργείας παιγνίων του άρθρου 3 του ν. 3037/2002 όσο και η προσβαλλόμενη κανονιστική ρύθμιση του άρθρου 1 παρ. 3 περ. στ΄ της υπ’ αριθμ. 1107414/1491/Τ&ΕΦ/2003 κοινής υπουργικής αποφάσεως με την οποία εξειδικεύεται η νομοθετική αυτή ρύθμιση και ορίζεται ειδικότερα ότι, προκειμένου περί ηλεκτρονικών υπολογιστών εγκατεστημένων σε καταστήματα προσφοράς υπηρεσιών διαδικτύου, δεν επιτρέπεται η διεξαγωγή παιγνίων σε Internet ή Internet Sites που διαθέτουν παίγνια, καθ’ όσον η απαγόρευση αυτή καταλαμβάνει και τη διενέργεια ψυχαγωγικών τεχνικών παιγνίων.
το παραπάνω κείμενο είναι από εδώ: http://www.lawnet.gr/lawnet/lawnewscenter/articlemain.asp?cat=3&id=6603
Digg!Reddit!Del.icio.us!Google!Live!Facebook!Slashdot!Technorati!Spurl!Furl!Blogmarks!Yahoo!Ma.gnolia!

Πρόσθεσε το στα αγαπημένα σου (1253) | Παρέθεσε αυτό το άρθρο στο site σου | Προβολές: 5217

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο
RSS comments

Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ κάντε login ή εγγραφείτε.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Προηγ.
Hellenic Gaming League

Join the cause!

GameBook 2011


ΣΩΜΑΤΕΙΟ Internet Cafe

Advertisement

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

Στείλτε και εσείς το δικό σας άρθρο

Login Form


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Sponsorship

Who's Online

netcafe.gr feeds