ΝΕΑ
Επιβολή ημερησίων προστίμων στον ΟΤΕ PDF Εκτύπωση E-mail
(1 ψήφος)
Γράφει ο/η Administrator   
14.06.07

Επιβολή ημερησίων προστίμων στον ΟΤΕ μετά τις 15 Ιουνίου.

Τη λήψη νέων Προσωρινών Μέτρων κατά του ΟΤΕ για θέματα Αδεσμοποίητης Πρόσβασης στον Τοπικό Βρόχο (ΑΠΤΒ) αποφάσισε χθες η ΕΕΤΤ, κατόπιν εξέτασης καταγγελιών των εταιρειών TELLAS, TELEDOME, VIVODI και FORTHNET, για τη μη τήρηση από την πλευρά του ΟΤΕ, των διαδικασιών που προβλέπονται στη νέα Προσφορά Αναφοράς για την παροχή ΑΠΤΒ, γνωστή και ως RUO.

Σύμφωνα με την Απόφαση της ΕΕΤΤ, ο ΟΤΕ υποχρεούται να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις Παροχής ΑΠΤΒ, όπως αυτές του επιβλήθηκαν με βάση το ισχύον RUO και ειδικότερα:

1. Να αποκαταστήσει άμεσα και ουσιαστικά τις βλάβες των συνδρομητών της εταιρείας VIVODI έως τις 15 Ιουνίου 2007.

2. Να ενεργοποιήσει τους μεριζόμενους και πλήρεις βρόχους που έχουν αιτηθεί καταναλωτές στην εταιρία VIVODI έως τις 15 Ιουνίου 2007. Επισημαίνεται ότι οι εν λόγω αιτήσεις εκκρεμούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

3. Να παραδώσει στις εταιρίες TELLAS, TELEDOME, VIVODI και FORTHNET 42.600 επιπλέον ζεύγη συνδετικού καλωδίου για την εξυπηρέτηση αιτημάτων τοπικού βρόχου των καταναλωτών μέχρι το τέλος Ιουνίου 2007.

Σε περίπτωση μη τήρησης των ανωτέρω υποχρεώσεων, η ΕΕΤΤ απειλεί να επιβάλει στον ΟΤΕ χρηματικές κυρώσεις ανά ημέρα καθυστέρησης.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα Προσφορά Αναφοράς για την παροχή ΑΠΤΒ ορίζει τις προϋποθέσεις και τις διαδικασίες, με βάση τις οποίες ο ΟΤΕ παρέχει τις αναγκαίες υπηρεσίες και ευκολίες πρόσβασης (κυρίως τα δικαιώματα συνεγκατάστασης στα Αστικά Κέντρα του ΟΤΕ) στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, προκειμένου οι τελευταίοι να παρέχουν υπό όρους ανταγωνιστικούς υπηρεσίες ΑΠΤΒ στους καταναλωτές.

Μέσω της ΑΠΤΒ, οι Έλληνες καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν άλλους, εκτός του ΟΤΕ, τηλεπικοινωνιακούς παρόχους για την παροχή σταθερής τηλεφωνίας αλλά και πρωτοπόρων υπηρεσιών όπως το λεγόμενο "γρήγορο" internet, την ΙP τηλεφωνία (VoIP) και συνδρομητική τηλεόραση (IPTV). Στην περίπτωση αυτή, ο Τοπικός Βρόχος δηλαδή το τμήμα του τηλεφωνικού δικτύου που συνδέει το χώρο του συνδρομητή με το Αστικό Κέντρο (Α/Κ) του ΟΤΕ, απελευθερώνεται ("αδεσμοποιείται") και αποδίδεται με εκμίσθωση χρήσης από τον ΟΤΕ στον τηλεπικοινωνιακό πάροχο, ο οποίος μπορεί να το χρησιμοποιεί για την παροχή στον συνδρομητή των εν λόγω υπηρεσιών.

Σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου της ΕΕΤΤ Καθηγητή Νικήτα Αλεξανδρίδη "Η ΕΕΤΤ είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει την ορθή και πιστή εφαρμογή των διατάξεων της νέας Προσφοράς Αναφοράς για την Αδεσμοποίητη Πρόσβαση στον Τοπικό Βρόχο (RUO).

Υπό αυτό το πρίσμα, και δεδομένου ότι διανύουμε την αρχική περίοδο ισχύος του νέου RUO, παρακολουθούμε στενά την πορεία εφαρμογής των νέων προβλεπόμενων διαδικασιών και παρεμβαίνουμε άμεσα για την αντιμετώπιση προβλημάτων και την πρόληψη συμπεριφορών που μπορούν να αποτελέσουν τροχοπέδη στην προώθηση των ευρυζωνικών υπηρεσιών και την ανάπτυξη βιώσιμου και αποτελεσματικού ανταγωνισμού στην τηλεπικοινωνιακή αγορά.

Στόχος των παρεμβάσεων της ΕΕΤΤ είναι η ανεμπόδιστη δραστηριοποίηση όλων των παρόχων στην τηλεπικοινωνιακή αγορά και η βέλτιστη εξυπηρέτηση του καταναλωτή κατά την αλλαγή παρόχου ή / και υπηρεσίας".

Digg!Reddit!Del.icio.us!Google!Live!Facebook!Slashdot!Technorati!Spurl!Furl!Blogmarks!Yahoo!Ma.gnolia!

Πρόσθεσε το στα αγαπημένα σου (1044) | Παρέθεσε αυτό το άρθρο στο site σου | Προβολές: 4618

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο
RSS comments

Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ κάντε login ή εγγραφείτε.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Προηγ.   Επόμ. >
Hellenic Gaming League

Join the cause!

GameBook 2011


ΣΩΜΑΤΕΙΟ Internet Cafe

Advertisement

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

Στείλτε και εσείς το δικό σας άρθρο

Login Form


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Sponsorship

netcafe.gr feeds