ΝΕΑ arrow Netcafe News arrow Επίθεση σε Διακομηστές
Επίθεση σε Διακομηστές PDF Εκτύπωση E-mail
(1 ψήφος)
Γράφει ο/η Administrator   
09.02.07
Ουάσινγκτον

Στη σοβαρότερη επίθεση των τελευταίων ετών, άγνωστοι χάκερ επιχείρησαν το βράδυ της Τρίτης να θέσουν εκτός λειτουργίας κεντρικούς υπολογιστές που ρυθμίζουν την κίνηση στο Διαδίκτυο. Χάρη στην κινητοποίηση των διαχειριστών, το συμβάν έμεινε απαρατήρητο από τους χρήστες.

Στόχος της επίθεσης ήταν τρεις Διακομιστές Ονομάτων Πεδίου (DNS), οι οποίοι διατηρούν έναν κατάλογο των διαδικτυακών διευθύνσεων και αντιστοιχίζουν κάθε όνομα δικτυακού τόπου με αριθμητικές διευθύνσεις IP (Διαδικτυακού Πρωτοκόλλου).

Καθένας από τους τρεις υπολογιστές βρίσκεται σε διαφορετικό οργανισμό στις ΗΠΑ -στο αμερικανικό υπουργείο Αμυνας, στο φορέα που διαχειρίζεται το Διαδίκτυο, ICANN, και στην εταιρεία UltraDNS, υπεύθυνη για τις διευθύνσεις του πεδίου .org.

Οι επιτιθέμενοι μπόρεσαν να εξουδετερώσουν προσωρινά τα συστήματα στέλνοντάς τους έναν κατακλυσμό δεδομένων, στο είδος της επίθεσης που ονομάζεται «άρνηση πρόσβασης» (Denial of Service).

«Χθες τη νύχτα καταγράψαμε επιθέσεις που διήρκεσαν γύρω στις δύο ώρες. Υπήρχαν πιθανότατα εκατοντάδες διαχειριστές διακομιστών σε όλο τον κόσμο που συνεργάστηκαν για να εξασφαλίσουν ότι ο μέσος χρήστης δεν θα το πρόσεχε» δήλωσε ο Πολ Λέβινς, στέλεχος της ICANN.

Ο ίδιος επισήμανε ότι αίσια έκβαση του συμβάντος αποδεικνύει ότι η αποκεντρωμένη δομή της ραχοκοκκαλιάς του Διαδικτύου και η χρήση εφεδρικών συστημάτων είναι αποτελεσματικές τακτικές.

«Δεν υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες που θα υπεδείκνυαν άμεση απειλή για το εσωτερικό της χώρας ή τα συστήματα υπολογιστών μας αυτή τη στιγμή» αναφέρει ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας.

Η ταυτότητα και τα κίνητρα των δραστών παραμένουν άγνωστα, ωστόσο ειδικοί που επικαλείται το Associated Press υποστηρίζουν ότι τεράστιοι όγκοι δεδομένων που συνδέονται με τις επιθέσεις προήλθαν από τη Νότιο Κορέα.




Digg!Reddit!Del.icio.us!Google!Live!Facebook!Slashdot!Technorati!Spurl!Furl!Blogmarks!Yahoo!Ma.gnolia!

Πρόσθεσε το στα αγαπημένα σου (886) | Παρέθεσε αυτό το άρθρο στο site σου | Προβολές: 4303

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο
RSS comments

Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ κάντε login ή εγγραφείτε.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Προηγ.   Επόμ. >
Hellenic Gaming League

Join the cause!

GameBook 2011


ΣΩΜΑΤΕΙΟ Internet Cafe

Advertisement

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

Στείλτε και εσείς το δικό σας άρθρο

Login Form






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Sponsorship

netcafe.gr feeds