ΝΕΑ arrow Netcafe News arrow Ιδιόκτητο δίκτυο FORTHnet
Ιδιόκτητο δίκτυο FORTHnet PDF Εκτύπωση E-mail
(0 ψήφοι)
Γράφει ο/η Nasduck   
15.09.06
Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες ανάπτυξης του ιδιόκτητου δικτύου oπτικών ινών της FORTHnet και σύντομα θα καλύψει τους περισσότερους δήμους του Λεκονοπεδίου και της Θεσσαλονίκης. Δείτε τα πλεονεκτήματα που θα προκύψουν από την ύπαρξη αυτού του δικτύου Ήδη, στη μητροπολιτική περιοχή της Αθήνας, έχει αναπτυχθεί δίκτυο συνολικής διαδρομής 51 χλμ., το οποίο θα ξεπεράσει τα 70 χλμ. μέχρι το τέλος του χρόνου. Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα αρχίσουν και οι εργασίες υλοποίησης μητροπολιτικού δικτύου και στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, συνολικού μήκους 40-45 χιλιομέτρων.

Στην Αττική, οι εργασίες κατασκευής έχουν ολοκληρωθεί στις διαδρομές που αφορούν στους δήμους Μεταμόρφωσης, Ν. Φιλαδέλφειας, Ν. Ιωνίας, Ν. Ηρακλείου, Κηφισίας, Χαλανδρίου, Ηλιούπολης και Δάφνης. Εργασίες σε εξέλιξη βρίσκονται στους δήμους Αθηναίων, Αγ. Παρασκευής, Αμαρουσίου και Καλλιθέας. Οι εργασίες θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του α΄ εξαμήνου του 2007, καλύπτοντας τους περισσότερους δήμους του Λεκανοπεδίου, με προοπτική τη δημιουργία δικτύου συνολικής έκτασης περίπου 160 χιλιομέτρων έως το τέλος του 2007. Με την ολοκλήρωση των εργασιών θα επιτευχθεί η διασύνδεση όλων των κόμβων της FORTHnet στην Αττική, στους οποίους η εταιρία εγκαθιστά ήδη εξοπλισμό ADSL2+, ώστε να παρέχει διαφοροποιημένες ευρυζωνικές υπηρεσίες μέσω ιδιόκτητης υποδομής.

Έτσι, στο μέλλον θα προσφέρονται από την FORTHnet δύο τύποι πρόσβασης:
• Μεριζόμενη Αδεσμοποίητη Πρόσβαση, με τη χρήση της οποίας ο πελάτης εξακολουθεί μεν να πληρώνει το πάγιο σταθερής τηλεφωνίας του OTE, αλλά η FORTHnet, εκμεταλλευόμενη το επιτρεπτό φάσμα συχνοτήτων των μεταλλικών καλωδίων, παρέχει υπηρεσίες μετάδοσης δεδομένων υψηλής ταχύτητας, αλλά και τηλεφωνίας μέσω της τεχνολογίας Voice Over IP.

• Πλήρως Αδεσμοποίητη πρόσβαση, όπου ο πελάτης κάνει αποκλειστική και μόνο χρήση του ιδιόκτητου δικτύου της FORTHnet, λαμβάνοντας υπηρεσίες φωνής και δεδομένων. Ο συνδρομητής θα μπορεί να λαμβάνει από την εταιρία μία πλήρη γκάμα προηγμένων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων ευρυζωνικών υπηρεσιών Internet, υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας, υπηρεσιών Video on Demand, PayTV κ.ά.

Από τη στιγμή που ο τελικός συνδρομητής επιλέξει να συνδεθεί με το ιδιόκτητο δίκτυο της FORTHnet για την παροχή ευρυζωνικού ADSL, θα μπορεί με μια απλή αίτηση και χωρίς την παραμικρή αλλαγή στον εξοπλισμό που ήδη διαθέτει, να ξεκινήσει να απολαμβάνει πραγματικά υψηλές ταχύτητες πρόσβασης.Το δίκτυο οπτικών ινών της FORTHnet ενσωματώνει το σύνολο των εξελίξεων στο συγκεκριμένο τομέα, τόσο όσον αφορά στην υποδομή όσο και τον απαραίτητο ενεργό εξοπλισμό. Παράλληλα, ακολουθεί απόλυτα τις σχετικές συστάσεις των οργανισμών τυποποίησης ITU και ETSI.Η τεχνική κατασκευής που επιλέχθηκε επιτρέπει την ταχεία και ασφαλή ανάπτυξη οπτικού δικτύου, περιορίζοντας παράλληλα της επιπτώσεις στον οδικό ιστό και την καθημερινή λειτουργία των πόλεων. Οι κατασκευαστικές παράμετροι του δικτύου καταγράφονται σε σύστημα Γεωγραφικών Πληροφοριών (GIS) και σε συνδυασμό με δεδομένα από ειδικό εξοπλισμό παρακολούθησης, επιτρέπουν τη συνεχή και πλήρη παρακολούθηση του δικτύου, προκειμένου να επιτυγχάνεται υψηλή αξιοπιστία και διαθεσιμότητά του.Μέσα από μία σειρά μεγάλων και φιλόδοξων επενδύσεων σε έργα υποδομής, που εκφράζονται στο επενδυτικό της πλάνο για την περίοδο 2006 - 2009 συνολικού ύψους 253 εκατ. Ευρώ, η FORTHnet υλοποιεό το στόχο της, να αποτελέσει τη μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρία παροχής ευρυζωνικών υπηρεσιών στην Ελλάδα

www.forthnet.gr 15/Σεπτεμβρίου 2006
Digg!Reddit!Del.icio.us!Google!Live!Facebook!Slashdot!Technorati!Spurl!Furl!Blogmarks!Yahoo!Ma.gnolia!

Πρόσθεσε το στα αγαπημένα σου (818) | Παρέθεσε αυτό το άρθρο στο site σου | Προβολές: 4286

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο
RSS comments

Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ κάντε login ή εγγραφείτε.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Προηγ.   Επόμ. >
Hellenic Gaming League

Join the cause!

GameBook 2011


ΣΩΜΑΤΕΙΟ Internet Cafe

Advertisement

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

Στείλτε και εσείς το δικό σας άρθρο

Login Form


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Sponsorship

netcafe.gr feeds