ΝΕΑ
Παραπομπή της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό δικαστήριο PDF Εκτύπωση E-mail
(2 ψήφοι)
Γράφει ο/η Nasduck   
26.10.06

Βρυξέλλες

Ασύμβατη προς την κοινοτική νομοθεσία η πλήρης απαγόρευση ηλεκτρονικών παιχνιδιών (26/10/2006)
Η Ελλάδα παραμέμπεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επειδή απαγορεύει τη λειτουργία ηλεκτρονικών παιχνιδιών σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η απόφαση δικαιώνει τους ιδιοκτήτες internet cafe που διαμαρτύρονται-τα ίδια παιχνίδια είναι νόμιμα στις άλλες χώρες της ΕΕ.

πηγή: news.in.gr...

Η Κομισιόν θεωρεί ασύμβατο με την κοινοτική νομοθεσία τον ελληνικό νόμο που εκδόθηκε στις 29 Ιουλίου του 2002 και απαγορεύει την εγκατάσταση και τη λειτουργία ηλεκτρικών, ηλεκτρομηχανικών και ηλεκτρονικών παιχνιδιών (περιλαμβανομένων των παιχνιδιών υπολογιστή) σε όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

Παράλληλα, η Επιτροπή θεωρεί νομική παράλειψη της Ελλάδας και την μη κοινοποίηση του νόμου αυτού στις αρμόδιες κοινοτικές υπηρεσίες κατά το στάδιο σύνταξής του.

Σε γενικές γραμμές, η Κομισιόν θεωρεί ότι η συγκεκριμένη ελληνική νομοθεσία δεν είναι ισορροπημένη, καθώς καλύπτει με τα ίδια μέτρα τα τυχερά ηλεκτρομηχανικά παιχνίδια (όπως οι «κουλοχέρηδες»), τα οποία μπορεί να προκαλέσουν κοινωνικά προβλήματα, και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια που εκ φύσεως δεν αποτελούν πηγή ανησυχίας για τη δημόσια τάξη ή την προστασία των καταναλωτών.

Η Επιτροπή επισημαίνει τρία προβληματικά σημεία:

Πρώτον, ο ελληνικός νόμος απαγορεύει παιχνίδια τα οποία έχουν παραχθεί ή διατίθενται νόμιμα στο εμπόριο σε άλλα κράτη μέλη, κατά παράβαση της αρχής της ελεύθερης κυκλοφορίας των εμπορευμάτων, η οποία θεσπίζεται στο άρθρο 28 της συνθήκης των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΕΚ).

Δεύτερον, με την απαγόρευση της άσκησης δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, οι επιχειρήσεις που παρέχουν νόμιμα τέτοιες υπηρεσίες σε άλλα κράτη μέλη στερούνται τη δυνατότητα να παράσχουν τις ίδιες υπηρεσίες στην Ελλάδα. Όμως, το δικαίωμά τους να παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες είναι εγγυημένο τόσο βάσει της αρχής της ελεύθερης παροχής υπηρεσιών, που θεσπίζεται στο άρθρο 49 της συνθήκης ΕΚ, όσο και βάσει της ελευθερίας εγκατάστασης, που κατοχυρώνεται από το άρθρο 43 της συνθήκης ΕΚ.

Τέλος, ο ελληνικός νόμος έπρεπε να έχει κοινοποιηθεί εκ των προτέρων στην Επιτροπή, σύμφωνα με την οδηγία 98/34/ΕΚ, η οποία προβλέπει την εκ των προτέρων κοινοποίηση των εθνικών ρυθμίσεων που θεσπίζουν τεχνικούς κανόνες για αγαθά και υπηρεσίες που παρέχονται on-line. Δεδομένου ότι οι υπηρεσίες της κοινωνίας της πληροφορίας παρέχονται συχνά εξ ορισμού σε διασυνοριακή βάση, η εκ των προτέρων κοινοποίηση εξασφαλίζει ότι οι κανόνες που θεσπίζονται σε ένα κράτος-μέλος δεν θίγουν τα συμφέροντα των
επιχειρήσεων και των πολιτών άλλων κρατών-μελών.

news.in.gr

Digg!Reddit!Del.icio.us!Google!Live!Facebook!Slashdot!Technorati!Spurl!Furl!Blogmarks!Yahoo!Ma.gnolia!

Πρόσθεσε το στα αγαπημένα σου (1080) | Παρέθεσε αυτό το άρθρο στο site σου | Προβολές: 10398

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο
RSS comments

Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ κάντε login ή εγγραφείτε.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Προηγ.   Επόμ. >
Hellenic Gaming League

Join the cause!

GameBook 2011


ΣΩΜΑΤΕΙΟ Internet Cafe

Advertisement

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

Στείλτε και εσείς το δικό σας άρθρο

Login Form


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Sponsorship

Who's Online

netcafe.gr feeds