ΝΕΑ
Η NCsoft ανεβάζει τους τόνους στη μάχη εναντίον των παράνομων διακομιστών PDF Εκτύπωση E-mail
(9 ψήφοι)
Γράφει ο/η Administrator   
15.04.08

Καταρχήν νίκη ενάντια στην e-Global

Η NCsoft®, η, σε παγκόσμιο επίπεδο, ηγετική εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών ρόλων με πολλαπλούς παίκτες, που παίζονται μέσω διαδικτύου («παιχνίδια ρόλων»), όπως το Guild Wars®, το Lineage® II και το City of Heroes®, σήμερα ανακοίνωσε ότι ανεβάζει τους τόνους στη μάχη της ενάντια στην ολοένα αυξανόμενη απειλή που αποτελεί η κλοπή δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Αυτή η δραστηριότητα έρχεται σαν άμεση αντίδραση στην αύξηση του αριθμού των παράνομων διακομιστών online παιχνιδιών στην Ανατολική Ευρώπη, ιδιαίτερα στην Ελλάδα και την Ρωσία, όπου το Lineage II, το online παιχνίδι ρόλων που εξελίσσεται σε ένα φανταστικό κόσμο, είναι εξαιρετικά δημοφιλές.

Οι εν λόγω παράνομοι διακομιστές χρησιμοποιούνται από παίκτες που παίζουν στο σπίτι τους ή σε internet cafe και συχνά χρησιμοποιούν ή ζητούν από τους χρήστες να λάβουν στον υπολογιστή τους κάποια αρχεία με δεδομένα που έχουν τροποποιηθεί παράνομα και ενδεχομένως να είναι και επιβλαβή. Με τον τρόπο αυτό μεταβάλλεται η αρχικά σχεδιασμένη ποιότητα και απόλαυση του παιχνιδιού.
Το ευρωπαϊκό τμήμα της NCsoft έχει εντοπίσει ορισμένους από τους σημαντικότερους παράνομους διακομιστές σε όλη την Ευρώπη και έχει ξεκινήσει δικαστικές διαδικασίες εναντίον ιδιωτών και εταιρειών που θεωρείται ότι έχουν παραβιάσει τις υποχρεώσεις που πηγάζουν από την τήρηση των νόμων περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Σε αίτηση λήψεως ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκε το περασμένο έτος στην Ελλάδα, η NCsoft πέτυχε την έκδοση προσωρινής διαταγής κατά μίας επιχείρησης Internet Cafe, ονόματι eGLOBAL’, με αποτέλεσμα σε τέσσερα από τα καταστήματα της εν λόγω εταιρείας να γίνει έφοδος από τα αρμόδια όργανα και να κατασχεθεί παράνομο λογισμικό. Στη συνέχεια και μετά την έκδοση απόφασης στη διαδικασία των ασφαλιστικών σταμάτησε η λειτουργία των παράνομων διακομιστών στους οποίους είχαν φορτωθεί πειρατικά αντίγραφα του λογισμικού του Lineage II. Οι Γεώργιος Κατοστάρης – Πρόεδρος ΔΣ και Γενικός Διευθυντής, Κωνσταντίνος Ζυγούρας – Αντιπρόεδρος ΔΣ και Γενικός Διευθυντής, Αθανάσιος Ντόμπρος – Αναπλ. Γενικός Διευθυντής και Δημήτριος Κουτσούκος – Διαχειριστής της εταιρείας υπό την επωνυμία INTERNET DYNAMICS LLC’ έχουν όλοι εναχθεί προσωπικά στις διαδικασίες που συνεχίζονται ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων. Η NCsoft ζητά αποζημίωση για τις ζημίες που υπέστη και σκοπεύει να ζητήσει προστασία σύμφωνα με τις διατάξεις του ποινικού δικαίου.
"Οι παράνομοι διακομιστές, όπως αυτοί που είχαν τεθεί σε λειτουργία από την eGLOBAL, έχουν ένα τεράστιο αρνητικό αντίκτυπο τόσο στην NCsoft Europe όσο και στους πελάτες της", σχολίασε ο Max Brown, Διευθυντής πωλήσεων & λειτουργικών δραστηριοτήτων της NCsoft Europe. "Επηρεάζουν σε πάρα πολύ σημαντικό βαθμό την ποιότητα και την απόλαυση που παρέχουν τα προϊόντα μας και στερούν από την εταιρεία μας ενδεχόμενα έσοδα τα οποία χρησιμοποιούνται για την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας του παιχνιδιού των παικτών στους επίσημους διακομιστές μας. Η απώλεια εσόδων της NCsoft από τις δραστηριότητες της eGLOBAL υπολογίζεται ότι υπερβαίνουν τα έξι εκατομμύρια ευρώ (€ 6 εκατ.). Είμαστε αποφασισμένοι να ξεριζώσουμε από παντού την κλοπή των πνευματικών μας δικαιωμάτων και είμαστε έτοιμοι να λάβουμε τα καταλληλότερα μέτρα για να το επιτύχουμε αυτό."
Η NCsoft έχει ένα πλούσιο παρελθόν στην καταπολέμηση των παράνομων διακομιστών, έχοντας συνεργαστεί με το FBI το Νοέμβριο του 2006 για το κλείσιμο ενός σημαντικού ανεπίσημου διακομιστή του Lineage II που λειτουργούσε μέσω του ευρισκόμενου στις ΗΠΑ διαδικτυακού τόπου L2Extreme.com. Μετά από πολλαπλές εφόδους σε πολλές πόλεις παντού στις ΗΠΑ, οι παράνομοι διακομιστές της L2Extreme - η οποία ισχυριζόταν ότι υποστήριζε 50.000 ενεργούς χρήστες - τέθηκαν εκτός λειτουργίας, όπως και ο διαδικτυακός τόπος L2Extreme.com.

Σχετικά με την NCsoft Europe

Η NCsoft Europe (NCE) έχει την έδρα της στο Brighton, Ηνωμένο Βασίλειο και αποτελεί μία κατά 100% θυγατρική της NCsoft Corporation που έχει την έδρα της στην Κορέα, μίας εταιρείας που αποτελεί την ηγέτιδα δύναμη στο χώρο της ανάπτυξης και έκδοσης online παιχνιδιών. Η NCsoft διαθέτει εκδοτικά γραφεία στην Βόρεια Αμερική, Ιαπωνία, Κίνα και Ταϊλάνδη και έχει στούντιο ανάπτυξης στο Σηάτλ, Ώστιν, Καλιφόρνια (Βόρεια Αμερική) και Σεούλ (Κορέα). Η NCE πρόσφατα ανακοίνωσε τη δημιουργία του πρώτου ευρωπαϊκού στούντιο ανάπτυξης, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.
Η NCE άρχισε τη λειτουργία της την 1 Σεπτεμβρίου 2004 και αποτελεί ένα κομβικό σημείο για το σύνολο των πωλήσεων της NCsoft, τις δραστηριότητες μάρκετινγκ και διανομής στην Ευρώπη, μέσω του ευρωπαϊκού δικτύου διανομής της. Η εταιρεία έχει αναπτύξει με μεγάλη επιτυχία πολλούς τίτλους online παιχνιδιών και συνεχίζει να τα υποστηρίζει - στη γκάμα των παιχνιδιών της περιλαμβάνονται τα Lineage II (Νοέμβριος 2004), City of Heroes (4 Φεβρουαρίου 2005), Guild Wars (28 Απριλίου 2005), City of Villains® (31 Οκτωβρίου 2005), Guild Wars Factions™ (28 Απριλίου 2006), Guild Wars Nightfall™ (27 Οκτωβρίου 2006), Guild Wars: Eye of the North™ (31 Αυγούστου 2007) και το Richard Garriott’s Tabula Rasa® (2 Νοεμβρίου 2007). Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την NCsoft Europe μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση http://eu.plaync.com.

Το NCsoft, το λογότυπο NC με τα διαπλεκόμενα σύμβολα, το Tabula Rasa, το PlayNC, τα Lineage, The Kamael, The Chaotic Throne, Hellbound, τα Guild Wars, Guild Wars Factions, Guild Wars Nightfall, Guild Wars: Eye of the North, City of Heroes και City of Villains και όλα τα σχετικά λογότυπα και σχέδια είναι εμπορικά σήματα ή εμπορικά σήματα κατατεθέντα της NCsoft Corporation. Όλα τα άλλα εμπορικά σήματα αποτελούν ιδιοκτησία των αντίστοιχων κυρίων τους.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε:
κα. Τζελίνα Σούχλα, 210 6852400, Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

κ. David Blundell, +44 (0) 1273 872160, Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
κα Luisa Mari, +44 (0) 1273 872136, Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
Digg!Reddit!Del.icio.us!Google!Live!Facebook!Slashdot!Technorati!Spurl!Furl!Blogmarks!Yahoo!Ma.gnolia!

Πρόσθεσε το στα αγαπημένα σου (1253) | Παρέθεσε αυτό το άρθρο στο site σου | Προβολές: 4361

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο
RSS comments

Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ κάντε login ή εγγραφείτε.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Προηγ.   Επόμ. >
Hellenic Gaming League

Join the cause!

GameBook 2011


ΣΩΜΑΤΕΙΟ Internet Cafe

Advertisement

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

Στείλτε και εσείς το δικό σας άρθρο

Login Form


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Sponsorship

Who's Online

netcafe.gr feeds