ΝΕΑ
Η Κομισιόν ζητά τη νομιμοποίηση παιχνιδιών στους Η/Υ! PDF Εκτύπωση E-mail
(1 ψήφος)
Γράφει ο/η Administrator   
27.09.06

Να νομιμοποιηθεί η λειτουργία ηλεκτρικών, ηλεκτρομηχανικών και ηλεκτρονικών παιχνιδιών σε όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, περιλαμβανομένων των internet cafe, ζήτησε επίσημα την Πέμπτη από τις ελληνικές Αρχές η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, η γενική απαγόρευση, που θεσπίστηκε με τον ελληνικό νόμο 3037 της 29ης Ιουλίου 2002, δε συνάδει με τις κοινοτικές διατάξεις σχετικά με την ελεύθερη κυκλοφορία των εμπορευμάτων και των υπηρεσιών και την ελευθερία εγκατάστασης.

Η Επιτροπή θεωρεί ότι ο ελληνικός νόμος κατέστησε αδύνατη την παροχή και την προμήθεια εξοπλισμού και προγραμμάτων ηλεκτρονικών παιχνιδιών, ιδίως σε δημόσιους χώρους, καθώς και την άσκηση συναφών δραστηριοτήτων (π.χ. την εγκατάσταση, επισκευή και συντήρηση τέτοιων εξοπλισμών και προγραμμάτων).

Το αίτημα της Επιτροπής έχει τη μορφή αιτιολογημένης γνώμης, το δεύτερο στάδιο της διαδικασίας προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Εάν δεν λάβει ικανοποιητική απάντηση εντός δύο μηνών, η Κομισιόν μπορεί να παραπέμψει τα εμπλεκόμενα κράτη μέλη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Εδικότερα, η Επιτροπή επισημαίνει:
-Πρώτον, ο ελληνικός νόμος δεν επιτρέπει σε παιχνίδια τα οποία έχουν παραχθεί ή διατίθενται νόμιμα στο εμπόριο σε άλλα κράτη μέλη να εισάγονται και να διατίθενται στο εμπόριο στην Ελλάδα, κατά παράβαση της αρχής της ελεύθερης κυκλοφορίας των εμπορευμάτων (Αρθρο 28 Συνθήκης ΕΚ).
- Δεύτερον, με την απαγόρευση της άσκησης δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, οι επιχειρήσεις που παρέχουν νόμιμα τέτοιες υπηρεσίες σε άλλα κράτη μέλη στερούνται τη δυνατότητα να παράσχουν τις ίδιες υπηρεσίες στην Ελλάδα, κατά παράβαση της αρχής της ελεύθερης παροχής υπηρεσιών (Αρθρο 49 της Συνθήκης ΕΚ), και κατά παράβαση της αρχής της ελευθερίας εγκατάστασης (Αρθρο 43 της Συνθήκης ΕΚ).
- Τρίτον, ο ελληνικός νόμος, εφόσον θεσπίζει κανόνες για ηλεκτρονικές και μηχανικές συσκευές και διέπει τις δραστηριότητες των παρόχων υπηρεσιών διαδικτύου, έπρεπε να έχει κοινοποιηθεί εκ των προτέρων στην Επιτροπή, σύμφωνα με την οδηγία 98/34/ΕΚ, η οποία προβλέπει την εκ των προτέρων κοινοποίηση των εθνικών ρυθμίσεων που θεσπίζουν τεχνικούς κανόνες για αγαθά και υπηρεσίες που παρέχονται on-line. Δεδομένου ότι οι υπηρεσίες της κοινωνίας της πληροφορίας παρέχονται συχνά εξ ορισμού σε διασυνοριακή βάση, η εκ των προτέρων κοινοποίηση έχει ως σκοπό να εξασφαλίσει ότι οι κανόνες που θεσπίζονται σε ένα κράτος μέλος δεν θίγουν τα συμφέροντα των επιχειρήσεων και των πολιτών άλλων κρατών μελών.


άρθρο στο in.gr

Digg!Reddit!Del.icio.us!Google!Live!Facebook!Slashdot!Technorati!Spurl!Furl!Blogmarks!Yahoo!Ma.gnolia!

Πρόσθεσε το στα αγαπημένα σου (1265) | Παρέθεσε αυτό το άρθρο στο site σου | Προβολές: 4691

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο
RSS comments

Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ κάντε login ή εγγραφείτε.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Προηγ.   Επόμ. >
Hellenic Gaming League

Join the cause!

GameBook 2011


ΣΩΜΑΤΕΙΟ Internet Cafe

Advertisement

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

Στείλτε και εσείς το δικό σας άρθρο

Login Form


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Sponsorship

Who's Online

netcafe.gr feeds