ΝΕΑ arrow ΑΡΘΡΑ arrow Επένδυση σε Internet café
Επένδυση σε Internet café PDF Εκτύπωση E-mail
(21 ψήφοι)
Γράφει ο/η Administrator   
19.11.06

Επένδυση σε Internet café
του Μιχάλη Συράκη*

Είστε ένα νέος άνθρωπος που σκέφτεται σοβαρά να επενδύσει τα χρήματα του φτιάχνοντας μία επιχείρηση. Όμως πολλά πράγματα σας προβληματίζουν και πολλά είναι αυτά που πρέπει να διερευνήσετε.
Αποφασίσατε μετά από πολύ σκέψη να κινηθείτε επιχειρηματικά στο χώρο των Internet café, internet station ή net café?

Δεν γράφω με την ιδιότητα μου σαν διευθυντής Marketing της gnet και δεν θέλω να σας υποδείξω που θα επενδύσετε. Με την ιδιότητα του επιχειρηματία κάποιων καταστημάτων Internet café και άλλων επιχειρήσεων σε διάφορους τομείς, θέλω να θέσω κάποιους προβληματισμούς, ερωτήσεις (και ας μου επιτραπεί συμβουλές) που ίσως σας βοηθήσουν να βρείτε τη σωστή κατεύθυνση.

*Ο Μιχάλης Συράκης είναι διευθυντής marketing της Gnet Gaming network.

Σημ: Οι απόψεις που εκφράζει είναι προσωπικές και δεν εκφράζουν κατανάγκη τις απόψεις της οργανωτικής ομάδας του netcafe.gr. Το netcafe.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζουν τα άρθρα των μελών του.

Καταρχήν μη σας μπερδεύουν τα βαρύγδουπα ονόματα. Οι έννοιες
«Internet café, internet station ή net café» αφορούν ακριβώς Το ίδιο πράγμα απλά με τη μικρή διαφορά ότι τα internet station κανονικά δεν έχουν μπαρ. Για λόγους οικονομίας χρόνου θα τα αναφέρω σαν internet café.

Το μεγάλο λάθος

Το μεγάλο λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι, είναι η λογική που μας οδηγεί στο να ανοίξουμε ένα Internet café. Βλέπουμε κόσμο σε κάποιο κατάστημα (συνήθως Σάββατο ή κάποιο απόγευμα) και λέμε «να, αυτοί βγάζουν χρήματα». Είναι μια επικίνδυνη αντίληψη. � οτέ στις επιχειρήσεις δεν σκεφτόμαστε με αυτή τη γενικευμένη και ισοπεδωτική νοοτροπία. Το δεύτερο σφάλμα είναι ότι λέμε «αφού αυτός είναι γεμάτος εγώ θα πάρω κόσμο από αυτόν και τους άλλους». Ναι αλλά ΤΙ θα προσφέρετε παραπάνω; Τα ομοειδή καταστήματα δεν λειτουργούν σαν συγκοινωνούντα δοχεία. � όσες φορές δεν έχουμε δει ένα καφέ γεμάτο και τα διπλανά εντελώς άδεια; Σκεφτείτε ότι αν δεν έχετε κάτι δυνατό να προσφέρετε αυτό μπορεί να συμβεί και σε εσάς.
Το τρίτο είναι η σκέψη ότι θα ήμαστε φθηνότεροι. Αυτό είναι το μέγα λάθος στο οποίο θα αναφερθώ αργότερα.

Αφού επιλέξετε το σημείο (πράγμα που θέλει εργαλεία μελέτης) και το χώρο (προσοχή στα ενοίκια που αποτελούν πάγιο έξοδο που δεν μειώνεται) το πρώτο πράγμα που πρέπει να ρωτήσετε τον εαυτό σας είναι αν θα φτιάξετε την επιχείρηση μόνοι σας, με τη βοήθεια κάποιας εταιρίας, ή θα ενταχθείτε σε κάποιο σχήμα δικαιόχρησης (franchise).

Όλα τα παραπάνω εμφανίζουν αρκετά θετικά και αρνητικά στοιχεία, ανάλογα με τη περίπτωση και την περιοχή που τελικά θα επενδύσετε.

1. Επιχειρώ μόνος μου

� ρακτικά σημαίνει πως είστε γνώστης και expert των υπολογιστών. Αν στήσετε την επιχείρηση μόνος σας, τα θετικά είναι πως δεν θα πληρώνετε πάγια έξοδα για τεχνικό στήσιμο και συντήρηση, αλλά θα πρέπει να λύσετε ένα σωρό παράγοντες όπως η σωστή δομημένη καλωδίωση, η επιλογή εξοπλισμού, τα κατασκευαστικά, η παροχή Internet. Αφού λυθούν όλα αυτά πρέπει να κάνετε το σωστό τεχνικό σύστημα και να περιμένετε τους πελάτες.
Το αρνητικό της επιλογής είναι, ότι αν ανοίξει κάποιος ανταγωνιστής που θα επιλέξει μια οργανωμένη εταιρία με πολλαπλά συστήματα τεχνικής και οργανωτικής υποστήριξης, ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε πως θα αναπτύξετε γνώσεις ώστε να τους ξεπεράσετε. Η μείωση τιμής που γίνεται στις περισσότερες των περιπτώσεων, οδηγεί μαθηματικά στο θάνατο του καταστήματος σας και ίσως και του ανταγωνιστή σας που και αυτός θα κάνει το ίδιο πράγμα αν δεν φερθεί έξυπνα.


2. Επιλέγω μια εταιρία

Θεωρώ ότι είναι πολύ προτιμότερο (όχι ότι δεν έχει τα αρνητικά του) και αυτό διότι δεν μπορεί κάποιος να γνωρίζει τα πάντα, κυρίως σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Μία εταιρία μπορεί να σας βοηθήσει δίνοντας σας συμβουλές, προμηθεύοντας σας κάποιο hardware ή software, γραμμές internet και στήνοντας το τεχνικό σύστημα για τον τελικό καταναλωτή.
Όσα περισσότερα μπορεί να σας προσφέρει, τόσο περισσότερο οργανωμένη δείχνει και τόσο περισσότερες είναι η πιθανότητες να σας προμηθεύσει σε χαμηλότερες τιμές από ότι θα τα βρίσκατε σε πολλές διάσπαρτες εταιρίες.
Αυτό είναι λογικό.
Τα αρνητικά είναι ότι υπάρχουν έξοδα συντήρησης – service- που κάθε μήνα θα πρέπει να πληρώνετε, τα οποία μπορεί να είναι ανά υπολογιστή ή ανά επίσκεψη. Ίσως στην αρχή να μην είναι συχνές οι επισκέψεις, αλλά όσο παλαιώνει ο εξοπλισμός τόσο αυτές αναγκαστικά θα πυκνώνουν.
Άλλο ένα αρνητικό σημείο μπορεί να παρουσιαστεί, αν η εταιρία που επιλέξατε να σας υποστηρίξει είναι μικρή και κλείσει. Τότε θα βρεθείτε προ εκπλήξεων, αφού είναι δύσκολο να βρεθεί άλλη εταιρία που να δουλέψει στο σύστημα ή το configuration που επέλεξε η προηγούμενη.
Υπάρχουν σήμερα πολλές εταιρίες που μπορούν να σας υποστηρίξουν στο να ανοίξετε ένα ανεξάρτητο δικό σας Internet café. Σε αυτές ανήκουν και αλυσίδες Internet café όπου δίνουν ανεξάρτητες υπηρεσίες υποστήριξης (που αναλύω στην επόμενη παράγραφο).
Σε κάθε περίπτωση το όνομα της εταιρίας που θα σας υποστηρίξει είναι σημαντικό. Κυρίως αν το κατάστημα σας είναι σε κεντρικό σημείο όπου είναι θέμα χρόνου να ανοίξει μια επώνυμη αλυσίδα με Internet café.

3. Επιλέγω το σύστημα Franchise για internet café.

� ραγματικά είναι μια πολύ δύσκολη επιλογή. Και αυτό γιατί ανεξάρτητα με τα θετικά και τα αρνητικά που έχει η λύση αυτή, υπάρχουν πολλές αλυσίδες που πανηγυρίζουν ότι είναι οι καλύτεροι. Εγώ θα αναφερθώ σε ορισμένα πράγματα που πρέπει να προσέξετε, ΑΝ αποφασίσετε να συνεργασθείτε με αλυσίδες internet café είτε ως ανεξάρτητος είτε με το σύστημα δικαιόχρησης (franchise).

� ρώτα από όλα κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες και κάντε απλές ερωτήσεις.

  • � ολλές αλυσίδες πανηγυρίζουν για τα πολλά καταστήματα που έχουν.


� όλεμος αριθμών και πραγμάτων. Κάθε φορά που κάποιος δηλώνει ένα αριθμό, άλλος δηλώνει μεγαλύτερο. Το πόσο αληθινό είναι αυτό, μπορούμε να το δούμε αργότερα.
Η απλή ερώτηση είναι η εξής: � ολλά μαγαζιά ή κερδοφόρα μαγαζιά;
Σε τι να χρησιμεύει στη δική μου επιχείρηση αν κάποια αλυσίδα έχει 20-30-40ή 50 καταστήματα και τα περισσότερα είναι ΑΔΕΙΑ; � ως εμένα θα με προστατέψει αυτό και γιατί -αν είναι επιτυχημένη όπως λέει- έχει άδεια καταστήματα; Κακή επιλογή; Βιαστική τοποθέτηση; Άσχημο περιβάλλον;
Όπως και να έχει, μήπως και εγώ πάθω το ίδιο;

-Υπάρχουν εταιρίες που δηλώνουν περισσότερα καταστήματα από όσα έχουν στη πραγματικότητα. Έκπληξη μου προκάλεσε τις προάλλες το δελτίο τύπου μιας γνωστής αλυσίδας του χώρου, που δήλωνε ένα μεγάλο αριθμό καταστημάτων, ενώ στο site της είχε τα μισά, εκ των οποίων τα 2 από αυτά έχουν κλείσει ή έχουν περάσει σε χέρια ανταγωνιστικής αλυσίδας!!! Η εταιρία αυτή δηλώνει ψέματα!!!

-Επισκεφτείτε μόνος σας κάποια καταστήματα (σε κάποια άλλη πόλη) τις καθημερινές (σε διάφορες ώρες) και μετά κάποιο Σάββατο. Μη παρασυρθείτε από το αν υπάρχει κόσμος αυτή τη μέρα. Αποτελεί ένα πολύ μικρό μέρος του τζίρου σας.

-Ρωτήστε τουλάχιστο έναν καταστηματάρχη αν είναι ευχαριστημένος με την συνεργασία του.

-Επισκεφτείτε και άλλα ανταγωνιστικά καταστήματα και συγκρίνετε την πληρότητα του.

Θα ξοδέψετε για την επένδυση σας ένα πολύ σεβαστό ποσό (περισσότερα από 200.000) και θα μείνετε μόνο με βαρύγδουπα λόγια των εταιριών χωρίς να ψάξετε την αγορά;

Συμπέρασμα: Ο αριθμός καταστημάτων δεν αποτελεί στοιχείο ότι θα επιτύχει η δουλειά σας. Η ποιότητα των λίγων ή πολλών καταστημάτων και το αν στη αγορά που βρίσκονται έχουν τη μερίδα του λέοντος από άποψη κόσμου (πάντα συγκρινόμενα με επώνυμα) είναι μια βασική προϋπόθεση επιλογής.

  • � ροσέξτε τι πλάνο θα σας προσφέρουν οι εταιρίες


� ωλητές και διευθύνοντες σύμβουλοι σας μιλούν για τη σχέση της συνεργασίας σας και την απόσβεση της. Εδώ πρέπει να προετοιμαστείτε με λογική και όχι να πιστέψετε αυτό που θα σας είναι αρεστό.
Υπάρχουν εταιρίες που γράφουν επίσημα στη ιστοσελίδα τους ότι ο χρόνος απόσβεσης για ένα κατάστημα 200.000€ είναι από 12-18 μήνες. Κάποτε πριν χρόνια μπορεί να ίσχυε κάτι τέτοιο.

Σήμερα αυτή η περίπτωση δεν υπάρχει. Σκεφτείτε λογικά ότι θα πρέπει ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ � ΕΡΙ� ΤΩΣΗ τα ΚΑΘΑΡΑ σας έσοδα να είναι 11.000 κάθε μήνα για να αποσβέσετε σε 18 μήνες. Για ένα κατάστημα των 50 υπολογιστών (που η επένδυση είναι περίπου 200.000 με φθηνές επιλογές δευτεροκλασάτου εξοπλισμού) αυτό μεταφράζεται στο ότι το κατάστημα σας θα πρέπει να είναι γεμάτο περισσότερες από 10 ώρες κάθε ημέρα.
Υπολογίστε όμως ότι το δεύτερο χρόνο υπάρχει η εφορία, η απόδοση Φ� Α, η αύξηση ενοικίου και ΔΕΚΟ, η αντικατάσταση φθαρμένου εξοπλισμού (καρέκλες, μητρικές, ακουστικά, Mouse, mouse pads κλπ) καθώς και η παρουσία ενός ή και περισσοτέρων ανταγωνιστικών καταστημάτων που θα ανοίξουν στη περιοχή σας ή σε μικρότερες γειτονιές και θα σας πάρουν ένα ποσοστό του κόσμου για διάφορους λόγους.
Τέλος αυτό που πρέπει να υπολογίσετε στα πάγια έξοδα σας, είναι ότι σε 2 χρόνια (αν έχετε αγοράσει φθηνό εξοπλισμό) ή στα 3 χρόνια (αν έχετε αγοράσει ακριβότερο εξοπλισμό) θα πρέπει να τον ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ. Αλλιώς θα δείτε ότι τα μηχανήματα σας θα απαξιωθούν, η τεχνολογία θα προχωρήσει και εσείς δεν θα μπορέσετε να κάνετε την απαραίτητη αναβάθμιση. Οι απαιτήσεις για τα νέα παιχνίδια δεν θα επαρκούν και οι πελάτες θα σας εγκαταλείψουν για όποιο κατάστημα έχει καινούργιο ή νεότερο εξοπλισμό.
Αν υπολογίσουμε και αυτό το κόστος τότε θα πρέπει για να πιστέψετε εταιρίες που σας μιλούν για απόσβεση σε 1,5 χρόνο ότι το κατάστημα σας θα δουλεύει συνεχώς ΓΕΜΑΤΟ περισσότερο από 14 ώρες τη ημέρα. Κάτι τέτοιο σας εγγυώμαι προσωπικά ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο αυτές τις εποχές να συμβεί.

  • � ροσέξτε τι υπηρεσίες θα σας δώσουν οι εταιρίες.


-Ρωτήστε τις εταιρίες πόσο κοστίζουν οι υπηρεσίες και τι ακριβώς θα σας παρέχουν με αυτό το κόστος.

Η φθηνή τιμή δεν σημαίνει πάντοτε ότι είναι τελικά και η περισσότερο συμφέρουσα.

Βασικά πράγματα που πρέπει να ρωτήσουμε είναι τα εξής:

-Τι είδους τεχνική υποστήριξη μου παρέχει η τιμή που πληρώνω; Αφορά όλες τις ημέρες και ώρες, ή τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα θα μου γίνουν εφιάλτης στη ιδέα ότι αν συμβεί κάτι θα ψάχνω χαράματα και δεν θα βρίσκω κανένα;
- � όσο θα πληρώσω entry fee και τι περιλαμβάνει αυτό το κόστος;
- Τι θα πληρώνω για γραμμές διασύνδεσης και πόσο πραγματικά θα έχω;
Είναι ένα από τα βασικότερα κόστη και πάγιο έξοδο. Μήπως τα λιγότερα χρήματα που πιθανώς να ζητάνε στο technical support τα αντισταθμίσουν δυσανάλογα με αυτό το κόστος;
- � όσα τμήματα λειτουργούν ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ στην εταιρία; � όσα άτομα απαρτίζουν τα τμήματα αυτά;
- Υπάρχει τμήμα υποστήριξης ώστε να με συμβουλεύει ανά πάσα στιγμή; Υπάρχει τμήμα marketing ώστε να προωθεί τη φίρμα και να αυξάνει την αναγνωρισιμότητα στους τελικούς πελάτες; Θα έχω πλήρη και συχνή ανανέωση του γραφικού διακόσμου του καταστήματος μου; Θα έχω συμβουλές για προώθηση και προβολή της εταιρίας μου στη τοπική αγορά; Θα μπορέσω να έχω αξιόπιστους servers και τουρνουά μεγάλης εμβέλειας χωρίς να χρεώνομαι επιπλέον;
- � οιος θα με βοηθήσει σε νομικά θέματα; Θα πληρώσω extra ή περιλαμβάνονται στις παροχές μου;
- � ως θα εξασφαλίσω φθηνότερες προμήθειες υλικών για το κατάστημα μου;

- � όσο κοστίζουν όλες αυτές οι υπηρεσίες; Μήπως μου ζητάνε λιγότερα διότι δεν τις παρέχουν; � εριλαμβάνονται στη συνολική τιμή που μου έδωσαν; Μήπως θα δώσω χρήματα και θα με αφήσουν στο έλεος του ανταγωνισμού, ή με κάτι παραπάνω θα θωρακίσω την επένδυση μου με άτομα που έχουν γνώσεις και εμπειρίες που δεν μπορώ να έχω αναπτύξει σε τόσο μεγάλο βαθμό;

  • Η τελική σύμβαση Franchise


Αφού δείτε όλα αυτά με πράξεις και όχι με υποσχέσεις, μελετήστε τη σύμβαση Franchise.

-Είναι η σύμβαση καθαρή και κατανοητή;
-� εριγράφει με σαφήνεια τι θα πληρώσω και τι παροχές θα έχω με το κόστος αυτό;
-� εριγράφει με σαφήνεια τις υποχρεώσεις μου;
- Με προστατεύει σε περίπτωση που δεν πάει καλά οικονομικά το internet café μας και πώς;
- Είναι ευδιάκριτες οι υπηρεσίες που μου προσφέρουν; Έχω αποκλειστικότητα της περιοχής που θα λειτουργήσω;


Αγαπητοί φίλοι

Γράφοντας όλα τα παραπάνω, ξεδιπλώνονται στο μυαλό μου δεκάδες εικόνες για το πώς κι εγώ ξεκίνησα και τι με βασάνιζε σε όλη την διάρκεια του σχεδιασμού μου.
Θα επενδύσετε αρκετά χρήματα σε μία αγορά που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη φάση της υπερθέρμανσης. Θέλει προσεκτικά βήματα και σύνεση, ιδιαίτερα όταν περάσουμε στη φάση της ωρίμανσης που εκεί θα φανούν ποιοι είναι αυτοί που θα αντέξουν στην αγορά μας.

Μόνος σας ή με κάποια εταιρία, μικρή ή μεγάλη, πρέπει να ξεκινήσετε με κάποιες βασικές αρχές και όχι με τα εύκολα σενάρια του γρήγορου πλουτισμού ή της παχυλές κορώνες της εύκολης απόσβεσης.

Τέλος αυτό που θέλω να περάσω σαν μήνυμα είναι τούτο:
Ελέγξτε την αγορά που θα επενδύσετε και ερευνήστε σε βάθος. Συγκρίνετε καταστήματα στη αγορά σας ή και σε άλλη πόλη, όλες τις ώρες και μέρες και θα βγάλετε πολύτιμα συμπεράσματα.

Επενδύστε με βάση της αρχές της επιχειρηματικότητας και όχι με πρόχειρους υπολογισμούς που συνήθως βγάζουν το αποτέλεσμα που μας βολεύει. Και το κυριότερο, επιλέξτε προσεκτικά τους συνεργάτες σας. Μαζί τους Θα καθορίσετε το μέλλον σας.

Ευχαριστώ αν φθάσατε ως εδώ, διαβάζοντας με. Θα χαρώ ιδιαίτερα αν με τους προβληματισμούς μου πρόσφερα μια μικρή διέξοδο, στο δρόμο της δικής σας επιχειρηματικότητας.

Μιχάλης Συράκης
Δ/ντης Marketing Gnet gaming network

Digg!Reddit!Del.icio.us!Google!Live!Facebook!Slashdot!Technorati!Spurl!Furl!Blogmarks!Yahoo!Ma.gnolia!

Πρόσθεσε το στα αγαπημένα σου (1066) | Παρέθεσε αυτό το άρθρο στο site σου | Προβολές: 19796

Σχόλια (1)
RSS comments
1. 05-01-2009 12:35
 
Επένδυση σε internet cafe
Κύριε Συράκη,καλή σας μέρα.Χρόνια πολλά,υγιές,γερό και τυχερό το νέο έτος. 
Μέχρι αυτή τη στιγμή που σας γράφω,είμαι ένας από τους-κατά καιρούς-επισκέπτες καταστημάτων internet cafe.Η ιδιότητά μου ανήκει στον ηλεκτρολογικό τομέα.Κατά βάση,δεν έχει καμμιά σχέση με τον χώρο,παρά μόνο κατασκευαστικά. 
Όπως γνωρίζετε,οι περισσότεροι τεχνικοί τομείς όπως και ο συγκεκριμένος,περνάνε τρομερή κρίση.Δυστυχώς,ο ίδιος στο επάγγελμά μου έχω σταθεί άτυχος πολλές φορές,με κύριο αίτιο την γενική αντιμετώπιση προσωπικού και οικονομικών,των ανάλογων εταιρειών.Πάνω-κάτω,ίσως έχετε ακουστά και για αυτά. 
Ο λόγος που γράφω κάποια σχόλια,είναι γιατί τις μέρες των εορτών είχα κάποια συζήτηση με τη σύζυγο,επάνω σε ιδέα που της γεννήθηκε για την ενασχόληση με τον επιχειρηματικό τομέα του internet.Η αλήθεια είναι ότι,το όνειρό της ήταν κάποια μέρα να με δει επιτυχημένο επιχειρηματία,με αξιοπρεπή κέρδη ώστε να ζήσει ένα μέρος του ονείρου κάθε γυναίκας.Να ζήσει άνετα και χωρίς άγχος η ίδια και τα παιδιά που κάποια στιγμή θα θελήσει να φέρει στον κόσμο.Να σημειώσω ότι και οι δύο είμαστε ιδιωτικοί υπάλληλοι. 
Τις μέρες αυτές είχαμε μια σοβαρή συζήτηση με κάποια συγγενικά μας πρόσωπα,τα οποία ασχολούνται εδώ και κάποια χρόνια επιχειρηματικά,σε άλλους τομείς.Το αντικείμενο της κουβέντας ήταν το,πως θα μπορούσα σε πρώτη φάση να κινηθώ εγώ επαγγελματικά,ώστε ύστερα από μερικά χρόνια να κάνει και εκείνη κάποια δικιά της επιχείρηση στην ειδικότητά της ως αισθητικού. 
Το μεγάλο επιχειρησιακό θέμα του οποίου έχω πέσει θύμα ισχυρής κριτικής και σχολίων της,κατά καιρούς,είχε πάντα σαν βάση το γεγονός ότι,ο πατέρας της ασχολούνταν πολλά χρόνια με επαγγελματικούς χώρους(εστιατόρια,ταβέρνες,λέσχ ς,καφενεία κλπ),και κατά καιρούς έχουν περάσει σεβαστά χρήματα από τα χέρια του.Εγώ,από την άλλη πλευρά,δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με όλα αυτά. 
Αφού,λοιπόν,μου"έφαγαν"το κεφάλι,αποφάσισα να ψάξω και να βρω κάποιες γενικές πληροφορίες για το τι παίζεται τελικά με αυτές τις επιχειρήσεις.Ψάχνοντας,έτυχε να δω το άρθρο σας στο συγκεκριμένο site,να το διαβάσω προσεκτικά και να πάρω μια πρώτη άποψη. 
Ασφαλώς,εάν αποφάσιζα να κάνω κάποια κίνηση και να ανοίξω κατάστημα,η ασφαλέστερη επιλογή θα ήταν η αγορά δικαιωμάτων franchise.Αυτά που θα ήθελα να μάθω,όμως,αφορούν τα εξής: 
1.Εάν μπορώ να ξεκινήσω παίρνοντας ως δάνειο το ποσό που χρειάζομαι,από κάποια τράπεζα 
2.Εάν μπορώ να κάνω συμφωνία με την εταιρεία συνεργασίας,φέρνοντας και μηχανήματα που έχουν να κάνουν και με το χόμπυ μου(εικονικός πιλότος). 
Τέλος,για να μην σας κουράζω/εκνευρίσω περισσότερο,θα ήθελα να ξέρω εάν τελικά ΑΞΙΖΕΙ να κάνω και εγώ μια ακόμα τέτοια κίνηση,μέσα στο χάος της Αθήνας. 
Εάν είστε διαθέσιμος και επιθυμείτε,θα ήθελα να έχουμε μια πιο προσωπική επικοινωνία,χρησιμοποιώντας το e-mail μου,για να πάρω πολύτιμες πληροφορίες από την εμπειρία σας,πριν πάρω λανθασμένη απόφαση που θα οδηγήσει σε τραγικά αποτελέσματα. 
Σας ευχαριστώ θερμότατα για τον χρόνο σας.
Εγγεγραμμένος
 

Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ κάντε login ή εγγραφείτε.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Προηγ.   Επόμ. >
Hellenic Gaming League

Join the cause!

GameBook 2011


ΣΩΜΑΤΕΙΟ Internet Cafe

Advertisement

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

Στείλτε και εσείς το δικό σας άρθρο

Login Form


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Sponsorship

netcafe.gr feeds