ΝΕΑ arrow ΑΡΘΡΑ arrow Ο ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ !!!
Ο ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ !!! PDF Εκτύπωση E-mail
(1 ψήφος)
Γράφει ο/η Administrator   
12.12.05
Νομίζω ότι το φετινό ΝΟΜ� ΕΛ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥ και ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ απονέμεται περίτρανα στον συντάκη της παρακάτω επιστολής. Όσο και αν ψάξουμε δύσκολα θα βρούμε σοβαρό ανταγωνιστή για την κατάκτηση του τίτλου. Δεν μπορούσαμε να κρατηθούμε όταν το εν λόγω κείμενο έπεσε στα χέρια μας. Για ευνόητους λόγους δεν αναφέρουμε συντάκτη και παραλήπτες της επιστολής. Θεωρούμε ότι σε λίγο καιρό το κείμενο αυτό θα περάσει στην ιστορία ως μαύρο παράδειγμα γραφής. Καλό είναι να προστεθεί στο Hall of Fame των Collector Items στη συλλογή του netcafe.gr .
Διαβάστε το όμως, αξίζει !!!

Το κείμενο ξεκινάει ως εξής :

<<Κύριε ......,
Σχετικά με το παραπάνω θέμα όπως σας ενημέρωσα και προφορικά στο σύλλογο μας γονέων και κηδεμόνων, όπως και σε άλλους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων της πόλης, γίνονται τελευταία πολλές καταγγελίες για τα γνωστά ηλεκτρονικά παιχνίδια μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών, που διεξάγονται σε ιδιωτικούς χώρους επιχειρήσεων που έχουν ξετρυπώσει τελευταία σαν μανιτάρια στο ..... και δεν είναι δύο - τρεις όπως μου είπατε, αλλά ανέρχονται σε διψήφιο αριθμό και θα μπορούσαμε να τα ταξινομήσουμε σε τρεις γενικές κατηγορίες. Για το μικρό αριθμό βέβαια που μου είπατε δεν ευθύνεστε εσείς, όπως δεν ευθύνεται και ο εκάστοτε διοικητής των τμημάτων ασφαλέιας του Νομού, διότι αν δεν τον ενημερώσουν σωστά οι υφιστάμενοι του πως να ενημερώσει σωστά εσάς.
Για να μπούμε στην ουσία του θέματος, όπως σας ανέφερα και προφορικά, στο ... λειτουργούν επιχειρήσεις που παρέχουν την δυνατότητα διεξαγωγής τέτοιων παιγνίων, άλλες με ειδική άδεια προσφοράς υπηρεσιών διαδικτύου σύμφωνα με το αρθρ.3 του παραπάνω σχετικού νόμου και άλλες χωρίς άδεια. Οι επιχειρήσεις χώρις άδεια καλύπτονται πίσω απο άλλες άδειες. Για παράδειγμα άδειες πώλησης ή μίσθωσης CD, DVD, Playstations κλπ που έχουν εγκαταστήσει Η/Υ είτε στο πίσω μέρος του καταστήματος είτε στο πατάρι αυτού, αν διαθέτει πατάρι και υποτίθεται ότι είναι δοκιμαστήρια των CD, DVD, Playstations κλπ που πουλάνε αποφεύγοντας έτσι την έκδοση φορολογικού στοιχείου. Άδειες καφενείου - αναψυκτηρίου κλπ. Ανεξάρτητα όμως αν έχουν άδεια ή όχι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθρ. 2 του παραπάνω σχετικού νόμου <<Απαγορεύεται η διεξαγωγή των υπο στοιχεία β,γ και δ του άρθρου 1 παιγνίων, περιλαμβανομένων και των υπολογιστών σε δημόσια γενικά κέντρα όπως ξενοδοχεία, καφενεία ή ιδιωτικό χώρο. Επίσης απογορεύεται η εγκατάσταση των παιγνίων αυτών.>> αντίγραφο του οποίου έχετε όπως μου είπατε, ρητά και κατηγορηματικά απαγορεύεται η διεξαγωγή ηλεκτροκών, ηλεκτρομηχανικών και ηλεκτρονικών παιγνίων περιλαμβανομένων και των υπολογιστών. Εδώ όμως έχουμε και συνεργούς στην παρανομία. Αυτούς που κάνουν την εγκατάσταση και ειδικότερα του λογισμικού με το οποίο επιτρέπεται η διεξαγωγή παιγνίων μέσω των Η/Υ. Σύμφωνα δε με το αρθρ.3 του ίδιου νόμου <<..... Η διενέργεια όμως παιγνίου με τους υπολογιστές αυτούς, ανεξάρτητα απο τον τρόπο διενέργειας του, απαγορεύεται.>> και πάλι ρητά και κατηγορηματικά απαγορεύεται η διενέργεια παιγνίων με τους υπολογιστές που διαθέτουν οι επιχειρήσεις που προσφέρουν υπηρεσίες διαδικτύου ακόμα και όταν δεν έχουν την ειδική άδεια που προβλέπεται. Σε καμία λοιπόν επιχείρηση είτε έχει είτε δεν έχει, δεν επιτρέπεται η διενέργεια - διεξαγωγή παιγνίων με χρήση Η/Υ. Ακόμη και αυτά που υπάρχουν δτον Η/Υ όταν τον αγοράζουμε, στο αρείο <<προγράμματα>> υποδιαίρεση του αρχείου προγράμμα <<παιχνίδια>>.
Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, καθημερινά διαπράττονται ομοειδή ηλεκτρονικά εγκλήματα κατά συρροή (!!!), κατά συνήθεια, κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα, με θύματα την εβρισκόμενη στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση νεολαία μας (την επικυνδινότερη ηλικία), τα παιδιά μας. (!!!!)� αρόλα αυτά εμείς απλά παρακαλουθούμε και παραμένουμε απάθείς εξαιτίας κάποιων αθωωτικών αποφάσεων που επιδεικνύονται έντεχνα στις δικαστικές αίθουσες που εκδικάζονται συνήθως οι υποθέσεις αυτές με συνοπτικές διαδικασίες λόγω ταυτόχρονης εκδίκασης πολλών υποθέσεων την ίδια ημέρα. Ε! όχι λοιπόν αρκετά. Κάποιοι πρέπει να ενεργοποιηθούν και να τελειώσει η ιστορία αυτή. Το ίδιο είχε γίνει παλιότερα με τα αυτόνομα ηλεκτρονικά παιχνίδια και τα περίφημα φρουτάκια του τζόγου.
Είναι κατανοητό πλέον ότι δεν έχουμε μόνο το έγκλημα και τα θύματα, αλλά όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για να στοιχειοθετηθεί πλήρως η κατηγορία, να εισέλθει εκ στη διαδικασία εκδίκασης η όλη υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Έχουμε λοιπόν τα ακόλουθα επιβαρυντικά στοιχεία της υπόθεσης:
1) Τα θύματα που είναι η νεολαία μας , τα παιδιά μας. 2) Τους τόπους που γίνονται τα εγκλήματα που είναι οι εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων αυτών. 3) Τα όπλα του εγκλήματος (!!!!) που είναι τα CD, DVD, Playstations και HDD (σκληροί δίσκοι των Η/Υ). 4) Aυτούς που διαπράττουν τα εγκλήματα, αθέλητα ή ηθελημένα και είναι οι εκάστοτε εβρισκόμενοι στην επιχείρηση, εργαζόμενοι, ιδιοκτήτες ή συγγενικά πρόσωπα των ιδιοκτητών. 5) Τους συνεργούς που είναι αυτοί που εγκαθιστούν στους Η/Υ και ειδικότερα τα λογισμικά. 6) Τους ηθικούς αυτουργούς των εγκλημάτων αυτών που είναι οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων, οι οποίοι θυσιάζουν τα πάντα στο βωμό του εύκολου κέρδους και ίσως και τα δικά τους παιδιά αν έχουν. (ΕΔΩ ΓΕΛΑΝΕ !!!!) Τι άλλο λοιπόν χρεάζεται για να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Μήπως να προσκομιστούν και τα CD, DVD, Playstations και HDD ώστε να γίνει δημόσια επίδειξη στην άιθουσα του δικαστηρίου , (ΟΧΙ, ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!!) να αποδειχθεί πλήρως η κατηγορία και να πεισθεί το σεβαστό δικαστήριο, αφού απ' ότι φαίνεται η μαρτυρία του εκάστοτε αστυνομικού που βεβαιώνει ότι κατά τον έλεγχο, γινόταν διεξαγωγή - διενέργεια παιγνίου, δεν είναι αρκετή ;
Ως εδώ όλα καλά. Αλλά, ενώ εσείς σαν αρμόδια υπηρεσία μετά απο κάποιες μεμονωμένες καταγγελίες ενεργήσατε σωστά και οδηγήσατε τους παραβάτες στη Δικαισύνη , τελικά αθωώθηκαν για τους λόγους που αναφέρονται παραπάνω, εκθέτοντας μάλιστα και εσάς, διότι κάποια στιγμή οι συλληφθέντες πιθανόν να σας ζητήσουν και τα ρέστα, αν δεν το έχουν ήδη κάνει. Όπως διαφυγόντα κέρδη, προσωπικές απειλές κλπ. Εμείς λοιπόν σαν απλοί Έλληνες πολίτες, που σύμφωνα με την παρ.1 του άρθρου 4 του Συντάγματος <<Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιων του νόμου.>>, εδω θα πρέπει να θυμηθούμε μεταφορικά βέβαια τον ΟΛΣΓΟΥΝΤ (αν αναγράφεται σωστά το όνομα)<<όλα τα ζώα είναι ίσα, μερικά όμως είναι πιο ίσα>> και σύμφωνα με την παρ.1 του άρθρου 5 και πάλι του συντάγματος : <<Καθένας έχει το δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητα του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας, εφόσον δεν προσβάλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη..>>, πολύ περισσότερο δε σαν γονείς, που δεν έχουμε μόνο υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα, που εξακολουθούμε να πιστεύουμε ακράδαντα στη δικαοσύνη, παρόλα αυτά όσα λέογνται και γράφονται τελευταία, αναρωτιώμαστε : 1) Τι συμβαίνει τελικά, πρόκειται για δικαστική πλάνη ; (ΕΧΕΙ ΒΟΥΙΞΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΥΡΩ� Η ΜΕ ΤΟ ΧΑΛΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ, ΜΗ� ΩΣ ΕΊΝΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ � ΛΑΝΗ ???) 2) Μόνο αθωωτικές αποφάσεις υπάρχουν ανά την επικράτεια για την υπόθεση αυτή, που τόσο ξεκάθαρα διευκρινίζεται στα άρθρα 2 και 3 του σχετικού νόμου και μάλιστα, παρακάτω στα άρθρα 4 και 5 αναφέρονται ξεκάθαρα και πάλι οι διοκητικές και ποινικές κυρώσεις. Δεν υπάρχει καμιά μα καμιά καταδικαστική ; � ως και που μπορούν να βρεθούν οι καταδικαστικές ; Μα πολύ, πάρα πολύ απλά όπως τις βρίσκουν και οι δικηγόροι των κατηορούμενων. Στην τράπεζα Νομικών � ληροφοριών τη εταιρείας INTRACOM AE, ηλεκτρονική διεύθυνση http://lawdb.intrasoftnet.com, που είναι και συνδρομητές το Δημόσιο & Νομικά � ρόσωπα δημοσίου & Ιδιωτικού τομέα - δικαστήρια & δικαστικό σώμα - δικηγόροι και δικηγορικοί σύλλογοι κλπ, σύμφωνα με τον πίνακα συνδρομητών της INTRACOM 3) Οι αποφάσεις αυτές και ειδικά η τελευταία πάρθηκε με τη συνοπτική διαδικασία, εξαιτίας των πολλών υποθέσεων εκείνη την ημέρα, χωρίς να εκτιμηθούν σωστά τα στοιχεία, όπως η κατάθεση του αστυνομικού που βεβαίωσε ότι κατά την ώρα του ελέγχου διεξάγετο παίγνιο ; 4) Ο εκάστοτε εισαγγελέας που βρέθηκε στην έδρα αφού ζήτησε την ποινική δίωξη και αντίθετα αθωώθηκαν, δεν θα μπορούσε να προχωρήσει σε έφεση ή αίτηση αναίρεσης (αν αναφέρονται σωστά οι ορολογίες) ώστε να εισαχθεί προς εκδίκαση εκ νέου σε ανώτερο δικαστήριο η υπόθεση; Αυτό ίσως να έχει γίνει απλά το αναφέρουμε. Και 5) Διαφέυγει απο το δικαστικό σώμα κάποια παλιά αρχή που έλεγε <<μηδεμία δίκη δικάσεις πριν το μύθο ακούσης αυτής >> ; (ΕΝΤΥ� ΩΣΙΑΣΤΗΚΑΜΕ !!)
Επιπροσθέτως, εντελώς εγκυκλοπεδικά, σας αναφέρουμε και τα ακόλουθα :
Οι περσσότεροι γονείς απο άγνοια αναρωτιούνται γιατί τα παιδιά τους σπέυδουν σε αυτούς τους χώρους ενώ τους έχουν αγοράσει δικούς τους Η/Υ και μάλιστα πανάκριβους, τελευταίας τεχνολογίας. Ο λόγος είναι πολύ απλός. Οι Η/Υ που τους αγοράζουν έχουν ορισμένα απλά παιχνίδια εγκατεστημένα για να παίξουν όπως ντάμα, σκάκι, και κάποια παιχνίδια με τράπουλα κλπ καθώς και διάφορα έτοιμα εγκατεστημένα προγράμματα για συνδέσεις με διάφορα Playstations, δύο, τεσσάρων ατόμων κλπ, ενώ στους χώρους αύτούς, τους παρέχουν τη δυνατότητα να ασχολούνται με άλλου είδους παιχνίδια που είτε υπάρχουν εγκατεστημένα στους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών έιτε τους να χορηγούν σε CD, DVD ή Playstations. Αυτά παίζονται χωρίς να γίνεται εγκατάσταση στο σκληρό δίσκο του Η/Υ και ως εκ τούτου εξαφανίζονται απο την οθόνη όταν βγάζουμε το CD ή DVD ή αποσυνδέουμε το Playstation (ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΟΙ ΑΥΤΟΙ � ΟΥ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ !!!) , για ευνόητους λόγους. Τα διάφορα αυτά παιχνίδια δεν είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν πολλοί γονείς απο άγνοια, διότι δεν έχουν ασχοληθεί ή ενημερωθεί ιδιαίτερα. Αφορούν γενικά Βία, Σεξ, Ουσίες (ναρκωτικά κλπ), τζόγο, δαιμονοδιαβολισμούς (!!!! � ΩΣ ΕΙ� ΑΤΕ ???? !!!!) και γενικά όλο το κακό συναπάντημα, που συνεπαίρνουν τη νεολαία μας και διεγείρουν την φαντασία τους, να τα δουν και γιατί όχι και να τα κάνουν πράξη (!!!) Ήδη έχουν αρχίσει προ πολλού στην Ελλάδα τα πρώτα κρούσματα είτε απο ομάδες είτε μεμονωμένα, παρουσιάζουν παραβατικές αντικοινωνικές συμπεριφορές, επιδίδονται σε πράξεις βίας, μικροκλοπών, σεξουαλικών παρενοχλήσεων, διαμονοδιαβολοτελετών (NATO � ΑΛΙ !!!), βιασμών κλπ, όπως έγινε πριν λίγες λίγες ημέρες με τους τρεις ανήλικους που βιντεοσκοπούσαν μάλιστα και τον βιασμό της ανήλικης. (ΟΛΟΙ MEMBERS ΣΕ INTERNET STATIONS ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ GAMERS) Αυτά άλλωστε τα γνωρίζετε εξ επαγγελματος απο πρώτο χέρι πολύ καλύτερα απο εμάς και στη μακρόχρονη καριέρα σας να έχετε δει και αντιμετωπίσει χειρότερα. Βέβαια για όλα αυτά ένα αξιόλογο μερίδιο έχει και το Internet που έχει γίνει μόδα σε αυτές τις ηλικίες και η πλειοψηφία των γονέων δεν γνωρίζουν πως να προστατέψουν τα παιδιά τους απο τέτοια Sites και εισερχόμενα μηνύματα μέσω email. Ίσως μερικοί μάλιστα να το θεωρούν και εξυπνάδα των παιδιών τους.
Επίσης γιατί να μην αναφερθούμε και στην ψυχολογική πλευρά της υπόθεσης. Τα παιδιά μας είτε μας αρέσει είτε όχι απο περιέργεια ή φιλική παρότρυνση, δοκιμάζουν ή απλά βλέπουν τους άλλους που παίζουν. Αν δεν έχουν ενημερωθεί σωστά, μη έχοντας την παιδεία, δοκιμάζουν και αύτα. Στη συνέχεια συνηθίζουν ανάλογα με τις παρέες τους. Η συνήθεια γίνεται χρήση. Η χρήση κατάχρηση. Η κατάχρηση εθισμός. Ο εθισμός εξάρτηση. Και στη συνέχεια καταλήγουν στην εξαθλίωση. Όταν φτάνουν εκεί ελάχιστες ελπίδες υπάρχουν να ξεφύγουν. Ο εθισμός, χρήση, κατάχρηση κλπ όχι μόνο των διαφόρωνουσιών αλλά και του τζόγου, της βίας και όλων των λοιπών, είναι ψυχιατρικές ασθένειες και παρακολουθούνται απο ψυχιάτρους. Τα περισσότερα απο τα παιδιά αυτά ακολουθούν με μαθημετική ακρίβεια μια συγκεκριμένη πορεία. Αναμορφωτήρια, άσυλα, φυλακές, θάνατο !! (ΦΤΑΝΕΙ, ΦΤΑΝΕΙ, ΟΧΙ ΑΛΛΟ !!!!) Τα στατιστικά στοιχεία μας δείχνουν ότι υπάρχει συστυχώς αυξητική τάση στις νεαρές ηλικίες. � ως να εισέλθουν λοιπόν τα παδιά αύριο στην κοινωνία, ψυχασθενείς ; Και όταν κάνουν την πράξη θα λέμε <<είχε ψυχολογικά προβλήματα>>, όπως γίνεται σε πολλές περιπτώσεις και σήμερα; Κανένας εκτός των ειδικών εξαιρέσεων δεν γεννιέται ψυχασθενής, γίνεται στην πορεία. Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα ασχολούμεθα ακόμη σε πολλούς τομείς με την καταστολή και όχι την πρόληψη που θα έπρεπε να γίνεται νωρίτερα ταυτόχρονα, ώστε να φτάσει κάποια στιγμή να προηγηθεί της καταστολής και αντί αύξουσας τάσης των φαινομένων να έχουμε φθίνουσα.
Μετά απο τα παραπάνω, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση σας και το ενδιαφέρον σας, όλοι εμείς οι γονείς που προβαίνουμε σ' αυτή την καταγγελία, είμαστε βέβαιοι ότι θα επιληφθείτε άμεσα του προβλήματος αυτού και παρακαλούμε για τις δικές σας περαιτέρω ενέργειες.

Οι καταγγέλοντες γονείς

Δυστυχώς δεν αντέξαμε και ανάμεσα στο κείμενο κάναμε κάποια σχόλια. Ήταν μεγάλος ο πειρασμός...

Digg!Reddit!Del.icio.us!Google!Live!Facebook!Slashdot!Technorati!Spurl!Furl!Blogmarks!Yahoo!Ma.gnolia!

Πρόσθεσε το στα αγαπημένα σου (1031) | Παρέθεσε αυτό το άρθρο στο site σου | Προβολές: 10271

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο
RSS comments

Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ κάντε login ή εγγραφείτε.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Προηγ.   Επόμ. >
Hellenic Gaming League

Join the cause!

GameBook 2011


ΣΩΜΑΤΕΙΟ Internet Cafe

Advertisement

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

Στείλτε και εσείς το δικό σας άρθρο

Login Form


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Sponsorship

netcafe.gr feeds