Τα Games δεν ευθύνονται για την επιθετική συμπεριφορά PDF Εκτύπωση E-mail
(5 ψήφοι)
Γράφει ο/η Administrator   
19.12.07

Έρευνα αποδεικνύει πως δεν υπάρχει σχέση μεταξύ “βίαιων” ηλεκτρονικών παιχνιδιών και επιθετικής συμπεριφοράς, ενώ συνδέει τα βίαια παιχνίδια με ευεργετικά αποτελέσματα.

� ολλές συζητήσεις έχουν αναπτυχθεί στην Ουάσιγκτον για τα “βίαια” ηλεκτρονικά παιχνίδια και την επιρροή που έχουν στους παίχτες που τα παίζουν.

Ενώ όλο και περισσότερες πολιτείες σκέφτονται μέτρα για να εμποδίσουν τις πωλήσεις ηλεκτρονικών παιχνιδιών σε νεαρές ηλικίες, βλέπουμε όλο και περισσότερες έρευνες να συνδέουν τα ηλεκτρονικά παιχνίδια με την βίαιη συμπεριφορά. Άλλες έρευνες υποστηρίζουν ότι τα ηλεκτρονικά παιχνίδια επηρεάζουν μόνο τους παίχτες που έχουν τάση για τέτοιες συμπεριφορές.

Άλλη έρευνα υποστηρίζει ότι τα ηλεκτρονικά παιχνίδια οδηγούν τους παίχτες στην παράνοια. � οιόν να πιστέψουμε?

Η ArsTechnica αναφέρει πως ...

Η ArsTechnica αναφέρει πως ο Christopher John Ferguson από το Τμήμα Behavioural, Applied Sciences και Criminal Justice στο Διεθνές πανεπιστήμιο του Τέξας στο Laredo, ανέπτυξε μια αξιολόγηση των ερευνών που δημοσιεύθηκαν από το 1995 σε σχέση με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και τις καλές και κακές συνέπειες σε αυτούς που τα παίζουν,

Ο Ferguson λέει πως μία από τις πιο δημοφιλείς και αναγνωρισμένες έρευνες στα ηλεκτρονικά παιχνίδια έγινε από τους Anderson και Dill, οι οποίοι φαίνεται να υποστηρίζουν πως υπάρχει σχέση μεταξύ της επιθετικής συμπεριφοράς και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών. � αρόλαυτά ο Ferguson αναφέρει πως εάν η έρευνα των Anderson και Dill εξεταστεί προσεκτικότερα δείχνει το ακριβώς αντίθετο των δημοσιευθέντων αρχείων, δηλαδή πως τα ηλεκτρονικά παιχνίδια δεν έχουν καμία σχέση με επιθετική συμπεριφορά παιχτών.

Τέσσερα κριτήρια χρησιμοποιήθηκαν από την έρευνα του Anderson και Dill.

Σύμφωνα με τον Ferguson, το γεγονός ότι οι συγγραφείς της έρευνας βρήκαν απόκριση μόνο για ένα από τα τέσσερα δεν μπορεί να θεωρηθεί απόδειξη του αποτελέσματος.

Μια παρόμοια έρευνα από τον Ferguson δεν βρήκε σχέση μεταξύ βίαιων ηλεκτρονικών παιχνιδιών και επιθετικής συμπεριφοράς. Το αποτέλεσμα αυτών των ερευνών ήταν πως οι παίχτες που παίζουν βίαια ηλεκτρονικά παιχνίδια είναι πιθανότερο να είναι επιθετικοί λόγο οικογενειακής βίας παρά λόγο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Κάποιες έρευνες που εξέτασε ο Ferguson εκτιμούν πως η σχέση ανάμεσα στα ηλεκτρονικά παιχνίδια και την μείωση της επιθετικότητας πρέπει να ερευνηθούν στο μέλλον. Επιπλέον ο Ferguson αναφέρει πως κάποιες από τις έρευνες που εξέτασε αποδεικνύουν σχέση μεταξύ των παιχνιδιών και βελτιωμένων αντανακλαστικών.

Αυτό σημαίνει πως τα βίαια παιχνίδια στην πραγματικότητα βοηθούν τους παίχτες αντί να τους οδηγούν σε επιθετικές τάσεις. Όταν ο Ferguson αναλύει τα αποτελέσματα της έρευνάς του, βρίσκει ότι υπάρχει μόνο ένα ποσοστό της τάξης του 2% που δείχνει σχέση μεταξύ των βίαιων παιχνιδιών και της επιθετικής συμπεριφοράς, το οποίο εάν διορθωθεί με την πιθανότητα λάθους μειώνεται σε 0,04%. Αυτό δεν αποδεικνύει καμία σχέση μεταξύ των βίαιων ηλεκτρονικών παιχνιδιών και επιθετικής συμπεριφοράς σύμφωνα με τον Ferguson.

Digg!Reddit!Del.icio.us!Google!Live!Facebook!Slashdot!Technorati!Spurl!Furl!Blogmarks!Yahoo!Ma.gnolia!

Πρόσθεσε το στα αγαπημένα σου (1360) | Παρέθεσε αυτό το άρθρο στο site σου | Προβολές: 5581

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο
RSS comments

Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ κάντε login ή εγγραφείτε.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Προηγ.   Επόμ. >
Hellenic Gaming League

Join the cause!

GameBook 2011


ΣΩΜΑΤΕΙΟ Internet Cafe

Advertisement

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

Στείλτε και εσείς το δικό σας άρθρο

Login Form


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Sponsorship

netcafe.gr feeds