ΝΕΑ arrow Netcafe News
Netcafe News
ΕΕΤΤ: Αυθημερόν να απελευθερώνει ο ΟΤΕ τους συνδρομητέ PDF Εκτύπωση E-mail
(1 ψήφος)
Γράφει ο/η Nasduck   
09.05.07

Πηγή: Εφημερίδα τα Νέα.

ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ απεμπλοκή από τον ΟΤΕ των συνδρομητών που επιλέγουν άλλο πάροχο για τη σταθερή τηλεφωνία και το Ίντερνετ, επιβάλλει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), βάζοντας τέλος στην ομηρεία τους.

Η ΕΕΤΤ δίνει πλέον προθεσμία μιας ημέρας για να διακοπεί μια τηλεφωνική σύνδεση από τον ΟΤΕ και να μεταφερθεί σε άλλη εταιρεία.
Σημειώνεται ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, οι καθυστερήσεις αυτές έφταναν και τους 4 μήνες, όταν για την ενεργοποίηση μιας γραμμής γρήγορου Ίντερνετ (ΑDSL) δεν απαιτούνται περισσότερες από 15 ημέρες. Παράλληλα, υπολογίζεται ότι σήμερα στο... ακουστικό τους για αλλαγή τηλεπικοινωνιακού παρόχου βρίσκονται τουλάχιστον 20.000 συνδρομητές, ενώ η ΕΕΤΤ γίνεται καθημερινά αποδέκτης γραπτών καταγγελιών για καθυστερήσεις στην αποκατάσταση βλαβών και τις νέες συνδέσεις.
Για τον λόγο αυτό η απόφαση της ΕΕΤΤ, που δημοσιεύθηκε προχθές στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ορίζει ότι ο ΟΤΕ και οι εμπλεκόμενοι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι οφείλουν να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες ενέργειες (διακοπή προηγούμενης σύνδεσης- υπηρεσίας, ενεργοποίηση νέας σύνδεσης) εντός της ίδιας ημέρας. Παράλληλα, με την ίδια απόφαση ορίζεται ότι η αποκατάσταση βλαβών από τον ΟΤΕ θα πρέπει να γίνεται στο εξής το πολύ εντός δύο εργάσιμων ημερών, ενώ προβλέπεται και η καταβολή ρήτρας προς τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, σε περίπτωση που ο ΟΤΕ δεν εκπληρώνει τις προβλεπόμενες υποχρεώσεις του.

Υπολογίζεται ότι σήμερα στο... ακουστικό τους για αλλαγή τηλεπικοινωνιακού παρόχου βρίσκονται τουλάχιστον 20.000
συνδρομητέςΓίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο | Πρόσθεσε το στα αγαπημένα σου (925) | Παρέθεσε αυτό το άρθρο στο site σου | Προβολές: 4337

 
Συνεργασία HOL και VODAFONE PDF Εκτύπωση E-mail
(1 ψήφος)
Γράφει ο/η Nasduck   
27.04.07
TH ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ με την Hellas On Line (HoL) για την αποκλειστική παροχή υπηρεσιών ευρυζωνικού δικτύου και σταθερής τηλεφωνίας ανακοίνωσε, χθες, η Vodafone Η Vodafone σκοπεύει, μέσω της στρατηγικής συνεργασίας με την Hellas On Line, να προσφέρει στους πελάτες της πρωτοποριακά προϊόντα, τα οποία θα συνδυάζουν τις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας με υπηρεσίες γρήγορης πρόσβασης στο Διαδίκτυο (ADSL).

Με την επιτυχή ολοκλήρωση της συμφωνίας συνεργασίας και των προβλεπόμενων διαδικασιών, θα ανακοινωθούν τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που θα παρέχει η Vodafone στην ελληνική αγορά. Οι δύο εταιρείες υπέγραψαν επιστολή πρόθεσης συνεργασίας για την αποκλειστική παροχή υπηρεσιών ευρυζωνικού δικτύου και σταθερής τηλεφωνίας. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο Μάιο, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι δύο εταιρείες θα αρχίσουν να παρέχουν από κοινού τις υπηρεσίες τους στις αρχές του καλοκαιριού.

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο | Πρόσθεσε το στα αγαπημένα σου (895) | Παρέθεσε αυτό το άρθρο στο site σου | Προβολές: 5120

Διαβάστε περισσότερα...
 
Συνεργασία Microsoft-Dionic PDF Εκτύπωση E-mail
(1 ψήφος)
Γράφει ο/η Nasduck   
27.04.07

H DIONIC A.E.B.E., μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες διανομής στην αγορά πληροφορικής στην Ελλάδα, υπέγραψε πρόσφατα συμβόλαιο με την Microsoft Ελλάς για την προεγκατάσταση Λειτουργικών Συστημάτων (OEM) στους Η/Υ LEXUS MULTIMEDIA που παράγει και διανέμει στην Ελληνική αγορά, καθιστώντας την επίσημο DIRECT OEM.

Βάσει της σχετικής συμφωνίας, η DIONIC έχει πλέον τη δυνατότητα να προσφέρει στους πελάτες της μέσω των Η/Υ Lexus την ολοκληρωμένη γκάμα των καταξιωμένων προϊόντων της Microsoft, εξασφαλίζοντας παράλληλα την εγγύηση τα συνοδευτικά προγράμματα προώθησης, καθώς και την υποστήριξη του κορυφαίου κατασκευαστή λογισμικού.

Η διεύρυνση της συνεργασίας της Dionic με τη Microsoft, αποτελεί το επισφράγισμα της μακρόχρονης, στενής και άριστης σχέσης των δύο εταιριών, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά την κυρίαρχη θέση που κατέχει η DIONIC στον τομέα της παραγωγής και διάθεσης προηγμένων Η/Υ και υπηρεσιών πληροφορικής στην Ελληνική αγορά. Οι σημαντικές επενδύσεις της DIONIC σε επίπεδο υποδομών & logistics, όπως για παράδειγμα το σύγχρονο Logistic center στον Αυλώνα Αττικής, καθώς και οι πρότυποι χώροι παραγωγής που διαθέτει, την καθιστούν ως έναν ιδιαίτερα αξιόπιστο συνεργάτη κατασκευαστών διεθνούς εμβέλειας για την προώθηση των προϊόντων τους στην αγορά.

 

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο | Πρόσθεσε το στα αγαπημένα σου (913) | Παρέθεσε αυτό το άρθρο στο site σου | Προβολές: 4595

 
Το νέο Ίντερνετ PDF Εκτύπωση E-mail
(2 ψήφοι)
Γράφει ο/η Nasduck   
17.04.07
Από τη Εφημερίδα καθημερινή και το Associated Press

Δύσκολη αλλά όλο και πιο απαραίτητη η δημιουργία ενός νέου πιο ασφαλούς και ευέλικτου παγκόσμιου ιστού

ΤΕΣΣΕΡΙΣ δεκαετίες μετά τις πρώτες ημέρες του παγκόσμιου ιστού, πολλοί πανεπιστημιακοί αναλυτές θέλουν, με τις ευλογίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ, να ξεκινήσουν την αναδόμηση του διαδικτύου. Η ιδέα μπορεί να φαντάζει εξωπραγματική, ωστόσο όλο και περισσότεροι ειδικοί θεωρούν ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα ασφαλείας που έχουν προκύψει από την εποχή που ο καθηγητής του UCLA, Λέονταρντ Κλάινροκ, επέβλεπε την ανταλλαγή άχρηστων πληροφοριών μεταξύ δύο υπολογιστών, στις 2 Σεπτεμβρίου 1969.

Χωρίς τους περιορισμούς ταχύτητας ανταλλαγής δεδομένων και μειωμένης επεξεργαστικής ικανότητας των υπολογιστών, οι ερευνητές διατείνονται ότι είναι πλέον ώρα για να σκεφτούμε τη ριζική αλλαγή της δομής του Ίντερνετ, μια κίνηση που θα μπορούσε να σημαίνει την αντικατάσταση των υφιστάμενων διαδικτυακών δομών, αλλά και την κατασκευή νέων τύπων λογισμικού ή τουλάχιστον την αναβάθμιση τους.


Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο | Πρόσθεσε το στα αγαπημένα σου (916) | Παρέθεσε αυτό το άρθρο στο site σου | Προβολές: 4821

Διαβάστε περισσότερα...
 
Το προφίλ των χρηστών Ιnternet, Η/Υ και κινητού PDF Εκτύπωση E-mail
(1 ψήφος)
Γράφει ο/η Nasduck   
13.04.07
Το προφίλ των χρηστών Ιnternet, Η/Υ και κινητού

* Ολη η μελέτη στο www. kathimerini.gr/Links

Ο μέσος χρήστης Ιντερνετ στην Ελλάδα έχει ηλικία είκοσι ετών, κατοικεί στην Αττική και έχει ανώτατη εκπαίδευση. Αντίθετα, η χρήση κινητού τηλεφώνου έχει αγγίξει όλες τις ηλικίες (από 16 μέχρι 65 ετών) και όλες τις «τάξεις» σε ποσοστό άνω του 90%.

Αυτό προκύπτει από τη μελέτη του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ) σχετικά με την ταυτότητα των χρηστών Ιντερνετ στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας, οι άνδρες χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών (Η/Υ) και Ιντερνετ είναι σχεδόν 50% περισσότεροι από τις γυναίκες, ενώ το 47% των κατοίκων της Αττικής κάνει χρήση Η/Υ (16-65 ετών) και το 35% έχει πρόσβαση στο Ιντερνετ. Tα αντίστοιχα ποσοστά για την επικράτεια ανέρχονται σε 37% και 26,5% αντίστοιχα. Τέλος, η χρήση υπολογιστή και Internet στις ηλικίες 16-24 ετών ανέρχεται στο 80% και 56,7% του πληθυσμού της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας.

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο | Πρόσθεσε το στα αγαπημένα σου (900) | Παρέθεσε αυτό το άρθρο στο site σου | Προβολές: 4610

Διαβάστε περισσότερα...
 
Συνεργασία Gnet-Noobwars και Techblog.gr PDF Εκτύπωση E-mail
(1 ψήφος)
13.04.07

Με ανταλλαγή πληροφοριών, απόψεων και φιλοξενίας, ξεκινά η συνεργασία της Gnet με το www.techblog.gr. H Gnet θα φιλοξενεί τα previous από τα νέα και το banner του techblog.gr στις ιστοσελίδες της www.hgl.gr (competitive on line Gaming) και www.noobwars.gr, ενώ το techblog.gr θα φιλοξενήσει banners και νέα της εταιρίας και των challenges.

Η Gnet είναι η εταιρία που διαμορφώνει την αγορά των Internet cafe στην Ελλάδα.
Η επιχειρηματική αποστολή της Gnet είναι να προσφέρει ψυχαγωγία και εκπαίδευση, συνδέοντας τους ανθρώπους με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, το διαδίκτυο και τις άπειρες εφαρμογές τους.
Με μια εντυπωσιακή πορεία ανάπτυξης από το 1999 έως σήμερα, με όπλο την υψηλή τεχνογνωσία και οργάνωση, έχοντας όραμα και στόχους που δημιουργούν διαχρονική αξία, η Gnet υπόσχεται την απόλυτη ψυχαγωγία στην εποχή της πληροφορικής (www.gnet.eu).
 

Τo techblog.gr είναι ένα «ζωντανό» blog τεχνολογίας με ειδήσεις, νέα, σχόλια, δοκιμές και απόψεις. Το techblog.gr δεν έχει σταθερή βάση συνεργατών. Συνεργάτης μπορεί να γίνει ο καθένας, στέλνοντας μια είδηση ή κάνοντας κάποιο σχόλιο σχετικά με μια ανακοίνωση, ένα νέο προϊόν ή ένα συμβάν που έχει σχέση με την τεχνολογίας και τις προεκτάσεις της.
 

Το techblog.gr είστε εσείς!

 

Πληροφορίες για συντάκτες

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Κώστα Βλαχάκη, Owner & Admin, www.techblog.gr, mobile: 6945.179.701, email: editors@techblog.gr.Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο | Πρόσθεσε το στα αγαπημένα σου (915) | Παρέθεσε αυτό το άρθρο στο site σου | Προβολές: 5204

 
Τρία διεθνή «χαστούκια» PDF Εκτύπωση E-mail
(1 ψήφος)
Γράφει ο/η Nasduck   
09.04.07
ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τρία διεθνή «χαστούκια»

Πηγή: Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία
Άρθρο του ΘΑΝΟΥ ΤΣΙΡΟΥ

Τρεις οργανισμοί παγκόσμιας εμβέλειας εκθέτουν την Ελλάδα λόγω των φτωχών επιδόσεών της στον κρίσιμο τομέα της έρευνας και της τεχνολογίας.

Παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις ότι θα δοθεί έμφαση αλλά και οικονομική στήριξη στις προσπάθειες ανάπτυξης της τεχνολογίας, τα στοιχεία δείχνουν ότι τα αποτελέσματα είναι πενιχρά. Ναι μεν παρατηρείται πρόοδος σε επιμέρους τομείς, όμως αυτή δεν είναι αρκετή για να μας «ξεκολλήσει» από τις τελευταίες θέσεις.

Τα «χαστούκια» ήρθαν από τον ΟΟΣΑ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το World Economic Forum μέσα σε διάστημα ολίγων ημερών.

Αποκαλύπτουν υστέρηση σε όλους τους κρίσιμους τομείς: Είμαστε τελευταίοι στη χρήση των ευρυζωνικών υπηρεσιών (Ιντερνετ υψηλής ταχύτητας). Δεν πληρώνουμε για έρευνα, δεν επενδύουμε στον κλάδο της πληροφορικής και δεν εξάγουμε προϊόντα τεχνολογίας.

Από τους τελευταίους

Οι κακές επιδόσεις δεν σταματούν εδώ: είμαστε από τους τελευταίους στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών στους χώρους εργασίας, ενώ η πληροφορική παραμένει σχεδόν άγνωστη για τους μαθητές στα σχολεία. Οσο για τους καταναλωτές, εμφανίζονται να πληρώνουν ακριβά πολλές υπηρεσίες.

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο | Πρόσθεσε το στα αγαπημένα σου (895) | Παρέθεσε αυτό το άρθρο στο site σου | Προβολές: 5031

Διαβάστε περισσότερα...
 
Τρύπα στα VISTA PDF Εκτύπωση E-mail
(1 ψήφος)
Γράφει ο/η Administrator   
05.04.07
Ρέντμοντ, Ουάσινγκτον

Η Microsoft καλεί τους χρήστες να κατεβάσουν μια επείγουσα ενημέρωση που διορθώνει ένα κενό ασφάλειας στα Windows, ακόμα και στη νέα έκδοση Vista -οι χάκερ μπορούν να εγκαταστήσουν κακόβουλα προγράμματα χρησιμοποιώντας μολυσμένους κέρσορες.Το πρόβλημα αποκαλύφθηκε από τη Microsoft την Πέμπτη και στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σημειώθηκε αύξηση των επιθέσεων που εκμεταλλεύονται την ατέλεια, εκτιμά η εταιρεία ασφάλειας υπολογιστών F-Secure. Η Microsoft αποφάσισε να διαθέσει την ενημέρωση (patch) μια εβδομάδα νωρίτερα από το προγραμματισμένο.

Όπως αναφέρει το Reuters, το κενό ασφάλειας σχετίζεται με τα αρχεία «.ani» που αλλάζουν τον δρομέα της οθόνης σε κλεψύδρα ή σε άλλα κινούμενα σχήματα όταν ο χρήστης τρέχει προγράμματα ή επισκέπτεται ειδικές ιστοσελίδες.

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο | Πρόσθεσε το στα αγαπημένα σου (886) | Παρέθεσε αυτό το άρθρο στο site σου | Προβολές: 4321

Διαβάστε περισσότερα...
 
"Χέρι" στην Microsοft απο τις Βρυξέλλες PDF Εκτύπωση E-mail
(1 ψήφος)
Γράφει ο/η Administrator   
05.04.07
Η Microsoft θα αναγκαστεί να παραδώσει στους ανταγωνιστές της ευαίσθητες και πολύτιμες τεχνολογικές πληροφορίες σχετικά με το λειτουργικό σύστημα Windows, χωρίς σχεδόν καμία αποζημίωση, σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο που επικαλούνται οι Financial Times.

Οι Βρυξέλλες απαιτούν από τη μεγαλύτερη εταιρία λογισμικού του κόσμου να δώσει άδεια για την απόκτηση τεχνολογικών πληροφοριών από ανταγωνιστικούς ομίλους, στο πλαίσιο της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είχε εκδοθεί προ τριετίας.

Οι Βρυξέλλες ευελπιστούν πως η απόφαση θα επιτρέψει στις ανταγωνίστριες εταιρίες να δημιουργήσουν λογισμικό για servers το οποίο θα είναι πιο συμβατό με τα Windows.

Τον προηγούμενο μήνα, η Κομισιόν κατηγόρησε τη Microsoft ότι απαιτεί υπερβολικά υψηλά δικαιώματα εκμετάλλευσης από τις άδειες.
Η Microsoft ζητά έως και 5,95% από τα έσοδα από τους servers ως ανταμοιβή για τις άδειες.

Όμως, στο απόρρητο έγγραφό της η Κομισιόν ξεκαθαρίζει ότι η Microsoft, στην καλύτερη περίπτωση, θα λάβει ένα πολύ μικρό μέρος των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης που απαιτεί.

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο | Πρόσθεσε το στα αγαπημένα σου (899) | Παρέθεσε αυτό το άρθρο στο site σου | Προβολές: 4286

 
Στο Internet 2,3 εκατ. Ελληνες PDF Εκτύπωση E-mail
(1 ψήφος)
Γράφει ο/η Nasduck   
27.03.07
Πηγή: Εφημερίδα Ημερησία
Ρεπορταζ του Δημήτρη Μαλλά

Συγκεκριμένα, η έρευνα της Metron Analysis δείχνει ότι αυτή τη στιγμή περίπου το 25,9% του πληθυσμού χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο, ποσοστό αυξημένο κατά 0,7 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με αυτό που εμφανίστηκε στην αντίστοιχη έρευνα του Δεκεμβρίου 2006.

Το ποσοστό αυτό αφορά άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, όπερ σημαίνει ότι θα μπορούσε να είναι και λίγο μεγαλύτερο αν η έρευνα είχε συμπεριλάβει και άτομα μεταξύ 15 και 18 ετών, όπου το Διαδίκτυο είναι εξαιρετικά δημοφιλές μέσο. Οι έρευνες της Metron Analysis, που πραγματαποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, δείχνουν μία σταθερή άνοδο της δημοτικότητας του μέσου. Πάντως, με βάση αυτό το ποσοστό, το πλήθος των ατόμων που συνδέονται στο Διαδίκτυο ανέρχεται σε περίπου 2,3 εκατ., με τους νέους χρήστες του τελευταίου τετραμήνου να ανέρχονται σε 60.000.

Εκεί που δεν δείχνει να υπάρχει αλλαγή είναι στο προφίλ του Έλληνα χρήστη του Internet. Το ποσοστό των χρηστών μειώνεται όσο αυξάνεται η ηλικία (από 62% και 41,6% στις ηλικίες 18-24 και 25-34 πέφτει στο 9,8% και 2,7% στις κατηγορίες 55-64 και 65 και άνω αντίστοιχα), ενώ καταγράφεται αυξητική τάση της διείσδυσης όσο μετακινούμαστε προς ανώτερα κοινωνικά στρώματα.


Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο | Πρόσθεσε το στα αγαπημένα σου (852) | Παρέθεσε αυτό το άρθρο στο site σου | Προβολές: 4514

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 41 - 50 από 168
Hellenic Gaming League

Join the cause!

GameBook 2011


ΣΩΜΑΤΕΙΟ Internet Cafe

Advertisement

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

Στείλτε και εσείς το δικό σας άρθρο

Login Form


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Sponsorship

netcafe.gr feeds