ΝΕΑ arrow Netcafe News
Netcafe News
Vodafone και ευρυζωνικές υπηρεσίες PDF Εκτύπωση E-mail
(1 ψήφος)
Γράφει ο/η Nasduck   
26.07.07

Vodafone και ευρυζωνικές υπηρεσίες

Το έντονο ενδιαφέρον που υπήρξε από τους Έλληνες καταναλωτές για τα νέα προγράμματά της που περιλαμβάνει και ευρυζωνικές συνδέσεις φαίνεται πως «άνοιξαν» τις βλέψεις της Vodafone για τη συγκεκριμένη αγορά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική θυγατρική του βρετανικού κολοσσού ετοιμάζεται να προχωρήσει στην παραγγελία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού για την ανάπτυξη ιδιόκτητων υποδομών όσον αφορά τις συνδέσεις ADSL που θα της επιτρέψουν, μάλιστα, να αποσπάσει απευθείας συνδρομητές του ΟΤΕ και στο κομμάτι της ευρυζωνικότητας.

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο | Πρόσθεσε το στα αγαπημένα σου (1018) | Παρέθεσε αυτό το άρθρο στο site σου | Προβολές: 4409

Διαβάστε περισσότερα...
 
Τεχνόπολη στη Θεσσαλονίκη PDF Εκτύπωση E-mail
(1 ψήφος)
Γράφει ο/η Nasduck   
10.07.07

Σε 5 χρόνια «Σίλικον Βάλεϊ»

πηγή: Ελευθεροτυπία

Σε πέντε χρόνια το πολύ, η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει τη δική της «Σίλικον Βάλεϊ», την «Τεχνόπολη» Θεσσαλονίκης. Το πρώτο επιχειρηματικό πάρκο υψηλής τεχνολογίας στη Β. Ελλάδα, σε χώρο 100 περίπου στρεμμάτων, στο Δήμο Πυλαίας, το οποίο θα φιλοξενήσει πάνω από 150 επιχειρήσεις πληροφορικής, τεχνολογίας και υπηρεσιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η επένδυση εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ στα επόμενα 3-5 χρόνια.

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο | Πρόσθεσε το στα αγαπημένα σου (1013) | Παρέθεσε αυτό το άρθρο στο site σου | Προβολές: 4477

Διαβάστε περισσότερα...
 
Χρήση Internet στα ελληνικά νοικοκυριά PDF Εκτύπωση E-mail
(2 ψήφοι)
Γράφει ο/η Nasduck   
06.07.07

Σημαντική αύξηση της πρόσβασης στο Διαδίκτυο από νοικοκυριά και ενίσχυση της διείσδυσης της ευρυζωνικότητας σε ιδιώτες και επιχειρήσεις διαπιστώνεται από τα αποτελέσματα της ετήσιας ολοκληρωμένης μέτρησης των δεικτών των πρωτοβουλιών eEurope και i2010 που ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας, σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της σχετικής μελέτης.

Παράλληλα, σε πολύ υψηλό επίπεδο παραμένει η συνολική διείσδυση των Η/Υ και του Internet σε επιχειρήσεις (με 10+ εργαζόμενους). Στον αντίποδα, χαμηλή αποδοχή γνωρίζουν οι ηλεκτρονικές αγορές και πωλήσεις (e-business), τόσο σε επίπεδο ιδιωτών, όσο και επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, από τα βασικά αποτελέσματα της μελέτης του Παρατηρητηρίου, προκύπτουν τα ακόλουθα:

Χρήση Internet στα ελληνικά νοικοκυριά
• Σημαντική αύξηση στη χρήση του Διαδικτύου σε σχέση με το 2005, σημειώθηκε στα νοικοκυριά, με το σχετικό ποσοστό να ανέρχεται σε 27,4% (έναντι 24,2% το προηγούμενο έτος).
• Παράλληλα, σημαντικά υψηλότερος είναι ο ρυθμός μεταβολής της πρόσβασης στο Διαδίκτυο στην Ελλάδα, συγκρινόμενος με το μέσο ρυθμό που παρουσιάζουν οι χώρες της ΕΕ. Συγκεκριμένα, ο ρυθμός αύξησης της Ελλάδας για την περίοδο 2005-2006 είναι ίσος με 13,2%, ενώ ο μέσος όρος για την ΕΕ25 και την ΕΕ15 είναι 6,25% και 1,89%, αντίστοιχα. Ωστόσο και με δεδομένη την απόσταση που χωρίζει ακόμη την διείσδυση του Internet στα ελληνικά νοικοκυριά με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ο οποίος ανέρχεται σε 51% για την ΕΕ25 και 54% για την ΕΕ15, ο συγκεκριμένος ρυθμός ανάπτυξης πρέπει να θεωρηθεί αναμενόμενος.

Το πλήρες κείμενο της μελέτης είναι διαθέσιμο ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.observatory.gr.

 

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο | Πρόσθεσε το στα αγαπημένα σου (1017) | Παρέθεσε αυτό το άρθρο στο site σου | Προβολές: 4710

 
Τα βιντεοπαιχνίδια βελτιώνουν τις οπτικές ικανότητες PDF Εκτύπωση E-mail
(1 ψήφος)
Γράφει ο/η Nasduck   
05.07.07
Τα βιντεοπαιχνίδια βελτιώνουν τις οπτικές ικανότητες

Σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών ερευνητών, που δημοσιεύεται στο περιοδικό Nature, τα παιχνίδια δράσης στον υπολογιστή βελτιώνουν την προσοχή στα οπτικά ερεθίσματα και μαθαίνουν στους παίκτες να αντιδρούν ταχύτερα στα κινούμενα αντικείμενα.

Οι συστηματικοί παίκτες είχαν καλύτερες επιδόσεις σε εργαστηριακά τεστ όρασης, καθώς ο εγκέφαλός τους ήταν εκπαιδευμένος να επεξεργάζεται ταχύτερα και αποτελεσματικότερα τα οπτικά ερεθίσματα.

Συγκεκριμένα, μπορούσαν να παρακολουθούν ταυτόχρονα μέχρι και πέντε κινούμενα αντικείμενα, αριθμός κατά 30% μεγαλύτερος σε σχέση με άτομα που δεν ασχολούνται με βιντεοπαιχνίδια.

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο | Πρόσθεσε το στα αγαπημένα σου (1015) | Παρέθεσε αυτό το άρθρο στο site σου | Προβολές: 4713

Διαβάστε περισσότερα...
 
Καμπάνα 100 εκατομμυρίων στις εταιρείες πληροφορικής PDF Εκτύπωση E-mail
(2 ψήφοι)
Γράφει ο/η Nasduck   
20.06.07

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Καμπάνα 100 εκατομμυρίων στις εταιρείες πληροφορικής

Πηγή: Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία

Απόφαση που ενδέχεται να κοστίσει στις εταιρείες πληροφορικής 100 εκατ. ευρώ εξέδωσε πρόσφατα η ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Στο ανώτατο δικαστήριο είχε προσφύγει ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Εργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ), ο οποίος διεκδικεί την καταβολή πνευματικών δικαιωμάτων από τις πωλήσεις κομπιούτερ για το διάστημα 1993-2002.

Σύμφωνα με τον νόμο 2121/93 για την πνευματική ιδιοκτησία, οι επιχειρήσεις που διέθεταν ηλεκτρονικούς υπολογιστές όφειλαν να καταβάλουν πνευματικά δικαιώματα 2% από τις πωλήσεις αυτές. Αυτά θα τα εισέπραττε ο ΟΣΔΕΛ για λογαριασμό συγγραφέων, μεταφραστών, δημοσιογράφων και εκδοτών, καθώς και οι αντίστοιχοι οργανισμοί των εικαστικών και των φωτογράφων.

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο | Πρόσθεσε το στα αγαπημένα σου (1014) | Παρέθεσε αυτό το άρθρο στο site σου | Προβολές: 4784

Διαβάστε περισσότερα...
 
Επιβολή ημερησίων προστίμων στον ΟΤΕ PDF Εκτύπωση E-mail
(1 ψήφος)
Γράφει ο/η Administrator   
14.06.07

Επιβολή ημερησίων προστίμων στον ΟΤΕ μετά τις 15 Ιουνίου.
 

Τη λήψη νέων Προσωρινών Μέτρων κατά του ΟΤΕ για θέματα Αδεσμοποίητης Πρόσβασης στον Τοπικό Βρόχο (ΑΠΤΒ) αποφάσισε χθες η ΕΕΤΤ, κατόπιν εξέτασης καταγγελιών των εταιρειών TELLAS, TELEDOME, VIVODI και FORTHNET, για τη μη τήρηση από την πλευρά του ΟΤΕ, των διαδικασιών που προβλέπονται στη νέα Προσφορά Αναφοράς για την παροχή ΑΠΤΒ, γνωστή και ως RUO.

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο | Πρόσθεσε το στα αγαπημένα σου (1032) | Παρέθεσε αυτό το άρθρο στο site σου | Προβολές: 4568

Διαβάστε περισσότερα...
 
2ο Διεθνές Συνεδρίο της ΕΕΤΤ PDF Εκτύπωση E-mail
(1 ψήφος)
Γράφει ο/η Administrator   
07.06.07

Πηγή: teckblog.gr


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες του 2ου τριήμερου διεθνούς Συνεδρίου της ΕΕΤΤ με θέμα «Οι Παγκόσμιες Δυναμικές του Ευρυζωνικού Διαδικτύου- Εxploring the Global Dynamics of Broadband Internet». Η δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου (Σάββατο, 2 Ιουνίου 2007) ήταν αφιερωμένη στις διεθνείς εφαρμογές του ευρυζωνικού διαδικτύου ενώ έμφαση δόθηκε στις ρυθμιστικές ενέργειες για την προαγωγή τους.

Περαιτέρω, αναλύθηκε η σημασία του ευρυζωνικότητας για τη Δημόσια Διοίκηση, την Περιφερειακή Ανάπτυξη, την Παιδεία και την Επιχειρηματικότητα.

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο | Πρόσθεσε το στα αγαπημένα σου (823) | Παρέθεσε αυτό το άρθρο στο site σου | Προβολές: 4125

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η χρήση του 'Ιντερνετ στην Ελλάδα PDF Εκτύπωση E-mail
(3 ψήφοι)
Γράφει ο/η Nasduck   
06.06.07

Το Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας, στο πλαίσιο της μελέτης για τη μέτρηση των δεικτών των πρωτοβουλιών eEurope 2005 και i2010, πραγματοποίησε και για το έτος 2006 ετήσια έρευνα που αφορά τη χρήση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών στα νοικοκυριά.

Με στόχο την αποτύπωση του προφίλ των Ελλήνων χρηστών του Internet, το Παρατηρητήριο ανάλυσε τα στοιχεία κατά:
1. Φύλο
2. Ηλικία
3. Εκπαίδευση και
4. Περιφέρεια

Τα συμπεράσματα που προκύπτουν είναι τα ακόλουθα:

Φύλο: Όπως παρατηρήθηκε και το 2005 και στη διάρκεια του 2006 οι άνδρες εμφανίζουν υψηλότερα ποσοστά από τις γυναίκες ως προς τη χρήση Η/Υ και την πρόσβαση στο Διαδίκτυο (32% έναντι 21%). Σε ό,τι αφορά τον τόπο πρόσβασης, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι και τα δύο χρόνια που πραγματοποιήθηκε η έρευνα, το Πανεπιστήμιο φαίνεται να είναι προνομιακός χώρος πρόσβασης των γυναικών σε σχέση με τους άνδρες. Αντίθετα, οι άνδρες χρησιμοποιούν πολύ περισσότερο τα Internet Café ως τόπο πρόσβασης στο Διαδίκτυο. Σε επίπεδο συχνότητας χρήσης του Διαδικτύου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου, το 52% των γυναικών το χρησιμοποιούν καθημερινά ή σχεδόν καθημερινά, ενώ μόλις το 4,2% το χρησιμοποιεί λιγότερο από μία φορά το μήνα. Αντίστοιχα, το 67,1% του ανδρικού πληθυσμού είναι καθημερινοί (ή σχεδόν καθημερινοί) χρήστες και το 1,9% χρησιμοποιεί το Internet λιγότερο από μια φορά το μήνα.


Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο | Πρόσθεσε το στα αγαπημένα σου (1001) | Παρέθεσε αυτό το άρθρο στο site σου | Προβολές: 5353

Διαβάστε περισσότερα...
 
Είμαστε τελευταίοι, αλλά ανεβαίνουμε με φόρα! PDF Εκτύπωση E-mail
(2 ψήφοι)
Γράφει ο/η Nasduck   
11.05.07

Πηγή: Εφημερίδα Νευτεμπορική

         eWORKING


470.765 συνδέσεις ADSL λειτουργούσαν το τέλος Δεκεμβρίου 2006 στον ελληνικό χώρο (έναντι 282.965 την 30ή Ιουνίου 2006 - αύξηση 86,85%). Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας η εγχώρια διείσδυση του υπολογιστή και του διαδικτύου ανέρχεται στο 42% και στο 27,4% αντίστοιχα, ενώ σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις, δεν παρατηρούνται σημαντικές διαφορές μεταξύ 2005 και 2006, αφού για τις επιχειρήσεις 10+ ατόμων η χρήση υπολογιστή είναι σχεδόν καθολική (99%) και η διείσδυση του internet φτάνει το 94%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας και αφορούν το 2006, η εγχώρια διείσδυση του υπολογιστή και του διαδικτύου ανέρχεται σε 42% και 27,4% αντίστοιχα. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα πλησιάζει την εκπλήρωση του στόχου της Λισαβόνας για τις δικτυακές συνδέσεις των νοικοκυριών, καθώς η διείσδυση του internet και το μέγεθος της αγοράς εξακολουθούν να αυξάνονται με έντονο ρυθμό. Σε ό,τι αφορά την ευρυζωνικότητα στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα παραμένει στην τελευταία θέση σε όρους ποσοστιαίας διείσδυσης, παρά το γεγονός ότι η εγχώρια αγορά παρουσιάζει τη μεγαλύτερη και πιο σταθερή αναπτυξιακή δυναμική στην Ευρώπη των 25, με τάσεις μεσοβραχυπρόθεσμης σύγκλισης. Τα αποτελέσματα αυτής της δυναμικής φαίνεται ότι θα γίνουν ορατά στο τέλος του χρόνου.

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο | Πρόσθεσε το στα αγαπημένα σου (937) | Παρέθεσε αυτό το άρθρο στο site σου | Προβολές: 4906

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ευρυζωνικότητα, Πως; PDF Εκτύπωση E-mail
(1 ψήφος)
Γράφει ο/η Nasduck   
11.05.07
Από την εφημερίδα Το ΒΗΜΑ
Άρθρο: Γ. ΓΙΑΝΝΑΡΑΚΗΣ
 

«Έτος Ευρυζωνικότητας» ονόμασε το 2007 ο Πρωθυπουργός σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), την περασμένη Τρίτη.

Τι σημαίνει αυτό; Οτι οι κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει να έχουν καθημερινά στην ατζέντα τους ως θέμα υψηλής προτεραιότητας την ανάπτυξη των ευρυζωνικών υποδομών και των νέων υπηρεσιών που μπορούν να προσφερθούν στον πολίτη μέσω των γραμμών του γρήγορου Internet. Οτι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στη δημιουργία πλούσιου περιεχομένου και υπηρεσιών στην ελληνική γλώσσα ώστε τα ευρυζωνικά δίκτυα να μη γεμίσουν με «sex, ψέματα και βιντεοταινίες». Και το κυριότερο, ότι πρέπει να αποτραπεί ο κίνδυνος του «ψηφιακού διχασμού» της ελληνικής κοινωνίας. Το «Βήμα» έγραψε επανειλημένα για όλα αυτά.


Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο | Πρόσθεσε το στα αγαπημένα σου (948) | Παρέθεσε αυτό το άρθρο στο site σου | Προβολές: 4526

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 31 - 40 από 168
Hellenic Gaming League

Join the cause!

GameBook 2011


ΣΩΜΑΤΕΙΟ Internet Cafe

Advertisement

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

Στείλτε και εσείς το δικό σας άρθρο

Login Form


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Sponsorship

netcafe.gr feeds