ΝΕΑ arrow Netcafe News
Netcafe News
Οι μακρύτερες διευθύνσεις στο ευρωπαϊκό Διαδίκτυο PDF Εκτύπωση E-mail
(1 ψήφος)
Γράφει ο/η Nasduck   
27.03.07
Οι διαδικτυακές διευθύνσεις αποτελούνται από το πολύ 63 χαρακτήρες, λένε οι κανόνες. Ο φορέας που επιβλέπει τον διαδικτυακό χώρο .eu ανακοίνωσε ότι στη διάρκεια του 2006 έξι άτομα κατοχύρωσαν διευθύνσεις-γλωσσοδέτες στο απόλυτο όριο.

Λιγότερο ευρηματικός από τους έξι, ο Γερμανός κωμικός που κατοχύρωσε τις διευθύνσεις aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaa.eu και zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.eu

Ένας άλλος Γερμανός χρήστης θέλησε να υπερηφανευτεί με τη διεύθυνση: thisisthelongesteuropeandomainname allovertheworldandnowitismine.eu («αυτόείναιτομακρύτεροευρωπαϊκόόνομα τουκόσμουκαιείναιδικόμου.eu».

Λιγότερο χιούμορ είχε μια γαλλική εταιρεία που υπόσχεται στη διεύθυνσή της ότι οι διαδικτυακές της υπηρεσίες βοηθούν στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων: lerelaisinternet-com-favorise-la-croissance-de-votre-entreprise.eu.

Επίσης, το χωριό της Ουαλίας που κατέχει το ρεκόρ για το μακρύτερο τοπωνύμιο του κόσμου απέκτησε το δικτυακό του τόπο: llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysilio gogogochuchaf.eu. Οι δημιουργοί του ήταν τουλάχιστον επιεικείς και κατoχύρωσαν και το εναλλακτικό όνομα llanfair.wales.com.

Για τους λάτρεις των μαθηματικών, τέλος, μια γερμανική εταιρεία τεχνολογίας κατοχύρωσε ως διαδικτυακή διεύθυνση τα πρώρα 63 δεκαδικά ψηφία της σταθεράς π, που εκφράζει την αναλογία της περιμέτρου ενός κύκλου προς τη διάμετρό του: 14159265358979323846264338327950288419 7169399375105820974944592.eu.

Ο οργανισμός EURid (Ευρωπαϊκό Μητρώο Ονομάτων Διαδικτυακών Πεδίων) ανακοίνωσε επίσης ότι στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του πεδίου .eu κατοχυρώθηκαν σχεδόν 2,5 εκατ. διευθύνσεις. Οι διευθύνσεις για τις οποίες κατατέθηκαν οι περισσότερες αιτήσεις ήταν οι sex.eu, hotel.eu, travel.eu και jobs.eu.

To ενδιαφέρον για τις ευρωπαϊκές διευθύνσεις «ξεπέρασε κάθε προσδοκία» και το πεδίο .eu είναι το τρίτο δημοφιλέστερος για τους Ευρωπαίους που κατοχυρώνουν νέες διευθύνσεις, μετά το .de της Γερμανίας και το .uk της Βρετανίας.

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο | Πρόσθεσε το στα αγαπημένα σου (894) | Παρέθεσε αυτό το άρθρο στο site σου | Προβολές: 4230

 
Ψηλά η ανεργία, χαμηλά το διαδίκτυο στην Ελλάδα PDF Εκτύπωση E-mail
(2 ψήφοι)
Γράφει ο/η Nasduck   
27.03.07
Πηγή: Εφημερίδα Ναυτεμπορική

Η ΕΛΛΑΔΑ έχει την υψηλότερη ανεργία, αλλά και τη χαμηλότερη διείσδυση στο διαδίκτυο μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, στους νέους κάτω των 24 ετών. Παράλληλα, η χώρα μας έχει και έντονο πρόβλημα υπογεννητικότητας, αφού ο νεαρός πληθυσμού συνεχίζει να μειώνεται με ρυθμούς υψηλότερους απ' ό,τι στην υπόλοιπη Κοινότητα.

Αυτές είναι οι βασικές επιπτώσεις που προκύπτουν από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat με αφορμή τη Σύνοδο των νεαρών Ευρωπαίων στις 24-25 Μαρτίου στη Ρώμη, στο πλαίσιο της 50ής επετείου της Ε.Ε.

Ειδικότερα, το 2006 οι νέοι κάτω των 15 ετών αντιπροσώπευαν το 14,3% του συνολικού πληθυσμού στην Ελλάδα, ενώ ο μέσος όρος στην Ε.Ε. ήταν 15,9%. Η Ιταλία, η Σλοβενία, η Γερμανία, με 14,1%, και στη συνέχεια η Ελλάδα, είχαν το μεγαλύτερο πρόβλημα υπογεννητικότητας.


Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο | Πρόσθεσε το στα αγαπημένα σου (892) | Παρέθεσε αυτό το άρθρο στο site σου | Προβολές: 4604

Διαβάστε περισσότερα...
 
Έναρξη HGL game tournaments PDF Εκτύπωση E-mail
(2 ψήφοι)
Γράφει ο/η Administrator   
16.03.07
Πέρα από κάθε προσδοκία ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2007 ο θεσμός του H.G.L του Ελληνικού πρωταθλήματος ηλεκτρονικού αθλητισμού που διοργανώνουν η Gnet και το noobwars.

Οι συμμετοχές ξεπερνούν το 50% σε σχέση με το 2006, ενώ εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι στο Warcraft III DOTA δήλωσαν συμμετοχή 75 ομάδες (έναντι 50 το 2006) αν και το challenge αφορά ερασιτεχνικές ομάδες (Α division κατηγορία), χωρίς την συμμετοχή των μεγάλων ομάδων του χώρου, που θα διαγωνιστούν τον Οκτώβριο στην μεγάλη κατηγορία G League.

Αντίστοιχη άνοδο των συμμετοχών παρουσιάστηκε στa challenges των Call of duty 2 και Battlefield2 τα οποία είχαν σχεδόν τις διπλάσιες ομάδες από το 2006!

Η αγωνία συνεχίζεται για τη DOTA, αφού ξεκινά η δεύτερη εβδομάδα αγώνων που θα κρίνει ποιες ομάδες θα περάσουν στους τελικούς της 1ης Απριλίου 2007 και θα ανεβούν στην Α κατηγορία της G League.

Να σημειωθεί οως τα τουρνουα του Hgl υποστηρίζονται και απο ανεξάρτητα Internet cafe- συνεργάτες της Gnet.

Περισσότερα νέα και αποτελέσματα στο www.hgl.gr

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο | Πρόσθεσε το στα αγαπημένα σου (881) | Παρέθεσε αυτό το άρθρο στο site σου | Προβολές: 4369

 
Πρόστιμα 162.000 ευρώ για «πειρατεία» λογισμικού PDF Εκτύπωση E-mail
(2 ψήφοι)
Γράφει ο/η Administrator   
16.03.07
Απο την εφημερίδα Ναυτεμπορική

Εκατόν εξήντα δύο χιλιάδες ευρώ πλήρωσαν το 2006 οι ελληνικές επιχειρήσεις στις εταιρείες μέλη της Business Software Alliance (BSA), ως αποζημίωση για χρήση παράνομου λογισμικού. Οι παραβάσεις, διαπιστώθηκαν από την BSA η οποία προέβη σε ελέγχους στις επιχειρήσεις, κατόπιν καταγγελιών για χρήση προγραμμάτων παράνομου λογισμικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 50% των ελέγχων διεξήχθησαν στη Βόρειο Ελλάδα.

Διεθνώς το 2006 η BSA ασχολήθηκε με 180.000 υποθέσεις σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική για τις οποίες υπήρχαν πληροφορίες περί παράνομης χρήσης προγραμμάτων λογισμικού. Ο μέσος όρος του ποσού αποζημίωσης και των δικαστικών εξόδων για κάθε υπόθεση πειρατικού λογισμικού σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχεται σε 12.250 ευρώ συν το κόστος αγοράς των νομίμων προγραμμάτων.

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο | Πρόσθεσε το στα αγαπημένα σου (875) | Παρέθεσε αυτό το άρθρο στο site σου | Προβολές: 4258

Διαβάστε περισσότερα...
 
Eλληνική έκδοση των Vista PDF Εκτύπωση E-mail
(1 ψήφος)
Γράφει ο/η Nasduck   
21.02.07


Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ της διάθεσης στο ευρύ καταναλωτικό κοινό της ελληνικής έκδοσης του λειτουργικού συστήματος Windows Vista ανακοίνωσε χθες η Microsoft Hellas. Το νέο λειτουργικό σύστημα, το οποίο έχει ήδη προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον της ελληνικής αγοράς, θα είναι διαθέσιμο σε όλες του τις εκδόσεις (Home Basic, Home Premium, Business και Ultimate) και στα ελληνικά ως πλήρες προϊόν, αλλά και ως προϊόν αναβάθμισης στα καταστήματα λιανικής. Παράλληλα, συνεχίζεται η διάθεση της αγγλικής έκδοσης, καθώς και της ελληνικής ως προεγκατεστημένης έκδοσης.

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο | Πρόσθεσε το στα αγαπημένα σου (872) | Παρέθεσε αυτό το άρθρο στο site σου | Προβολές: 4341

 
"Σερφάρει" στο Διαδίκτυο 1 στους 4 Έλληνες PDF Εκτύπωση E-mail
(1 ψήφος)
Γράφει ο/η Administrator   
21.02.07

* Η μείωση της τεχνοφοβίας στους χρήστες από 18 έως 45 ετών συνέβαλε στη διάδοση των νέων τεχνολογιών


Πηγή: Το ΒΗΜΑ, 18/02/2007  ΓΕΡ. ΖΩΤΟΣ

Μπορεί το 2007 να έχει χαρακτηρισθεί ως έτος ευρυζωνικότητας για τη χώρα μας αλλά το 2006 είναι η χρονιά κατά την οποία καταγράφονται οι πιο σημαντικές εξελίξεις για τη διείσδυση της χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών και νέων τεχνολογιών καθώς και των ευρυζωνικών συνδέσεων. Στις εξελίξεις αυτές συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό οι διαρκώς μειούμενες τιμές των ειδών νέας τεχνολογίας (φορητοί και επιτραπέζιοι υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, προϊόντα δικτύωσης) καθώς και η σημαντική πτώση των τιμολογίων των ευρυζωνικών υπηρεσιών. Μάλιστα, πρόσφατη έρευνα της Citigroup επισημαίνει ότι oι τιμές για ADSL στην Ελλάδα είναι σε επίπεδα ανάλογα με αυτές στην υπόλοιπη Ευρώπη, κάτι που δεν ίσχυε πριν από έναν χρόνο. Ενας άλλος παράγοντας που βοήθησε στη διάδοση της χρήσης των νέων τεχνολογιών είναι και αυτός της μείωσης της τεχνοφοβίας, κυρίως στην ηλικιακή ομάδα των χρηστών από 18 ως 45 ετών, καθώς και ο περιορισμός του φόβου των online συναλλαγών. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στα ηλεκτρονικά καταστήματα - κυρίως των ειδών νέας τεχνολογίας - την περίοδο των εορτών.

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο | Πρόσθεσε το στα αγαπημένα σου (848) | Παρέθεσε αυτό το άρθρο στο site σου | Προβολές: 5240

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο πρώτος τετραπύρηνος επεξεργαστής εν χρήσει PDF Εκτύπωση E-mail
(5 ψήφοι)
Γράφει ο/η Administrator   
14.02.07
Τα GNET Internet cafe, σε συνεργασία με την Quest, φέρνουν το μέλλον των επεξεργαστών στην Ελλάδα. Ο πρώτος τετραπύρηνος επεξεργαστής στη χώρα μας βρίσκεται ήδη στο δίκτυο των καταστημάτων της Gnet, αφού οι εταιρεία Info-Quest επέλεξε τα καταστήματα Gnet για την παρουσίαση του πιο εξελιγμένου επεξεργαστή στον κόσμο, γνωστού και ως Intel® Core™2 Quad Processor. Μετά το Μαρούσι και το Κιλκίς, τώρα και οι gamers της Λιβαδειάς, μέσω των καταστημάτων Gnet Internet cafe, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν περισσότερο το παιχνίδι μέσα από μια μεγάλη γκάμα δυνατοτήτων που τους προσφέρει ο νέος τετραπύρηνος επεξεργαστής σε συνδυασμό με τις τελειότερες κάρτες γραφικών της NVIDIA.


Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο | Πρόσθεσε το στα αγαπημένα σου (859) | Παρέθεσε αυτό το άρθρο στο site σου | Προβολές: 5431

 
Επίθεση σε Διακομηστές PDF Εκτύπωση E-mail
(1 ψήφος)
Γράφει ο/η Administrator   
09.02.07
Ουάσινγκτον

Στη σοβαρότερη επίθεση των τελευταίων ετών, άγνωστοι χάκερ επιχείρησαν το βράδυ της Τρίτης να θέσουν εκτός λειτουργίας κεντρικούς υπολογιστές που ρυθμίζουν την κίνηση στο Διαδίκτυο. Χάρη στην κινητοποίηση των διαχειριστών, το συμβάν έμεινε απαρατήρητο από τους χρήστες.

Στόχος της επίθεσης ήταν τρεις Διακομιστές Ονομάτων Πεδίου (DNS), οι οποίοι διατηρούν έναν κατάλογο των διαδικτυακών διευθύνσεων και αντιστοιχίζουν κάθε όνομα δικτυακού τόπου με αριθμητικές διευθύνσεις IP (Διαδικτυακού Πρωτοκόλλου).

Καθένας από τους τρεις υπολογιστές βρίσκεται σε διαφορετικό οργανισμό στις ΗΠΑ -στο αμερικανικό υπουργείο Αμυνας, στο φορέα που διαχειρίζεται το Διαδίκτυο, ICANN, και στην εταιρεία UltraDNS, υπεύθυνη για τις διευθύνσεις του πεδίου .org.

Οι επιτιθέμενοι μπόρεσαν να εξουδετερώσουν προσωρινά τα συστήματα στέλνοντάς τους έναν κατακλυσμό δεδομένων, στο είδος της επίθεσης που ονομάζεται «άρνηση πρόσβασης» (Denial of Service).

«Χθες τη νύχτα καταγράψαμε επιθέσεις που διήρκεσαν γύρω στις δύο ώρες. Υπήρχαν πιθανότατα εκατοντάδες διαχειριστές διακομιστών σε όλο τον κόσμο που συνεργάστηκαν για να εξασφαλίσουν ότι ο μέσος χρήστης δεν θα το πρόσεχε» δήλωσε ο Πολ Λέβινς, στέλεχος της ICANN.

Ο ίδιος επισήμανε ότι αίσια έκβαση του συμβάντος αποδεικνύει ότι η αποκεντρωμένη δομή της ραχοκοκκαλιάς του Διαδικτύου και η χρήση εφεδρικών συστημάτων είναι αποτελεσματικές τακτικές.

«Δεν υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες που θα υπεδείκνυαν άμεση απειλή για το εσωτερικό της χώρας ή τα συστήματα υπολογιστών μας αυτή τη στιγμή» αναφέρει ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας.

Η ταυτότητα και τα κίνητρα των δραστών παραμένουν άγνωστα, ωστόσο ειδικοί που επικαλείται το Associated Press υποστηρίζουν ότι τεράστιοι όγκοι δεδομένων που συνδέονται με τις επιθέσεις προήλθαν από τη Νότιο Κορέα.

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο | Πρόσθεσε το στα αγαπημένα σου (872) | Παρέθεσε αυτό το άρθρο στο site σου | Προβολές: 4250

 
Νομοθεσία για το πειρατικό λογισμικό PDF Εκτύπωση E-mail
(2 ψήφοι)
Γράφει ο/η Nasduck   
22.01.07

Πηγή:Computertriti.gr

 Ιδιαίτερα θετική θεωρεί η Business Software Alliance (BSA) την πρόσφατη προσθήκη άρθρου στο ν. 2121/93, σύμφωνα με την οποία θα επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα σε περιπτώσεις χρήσης ή εγκατάστασης πειρατικού λογισμικού. Η συγκεκριμένη προσθήκη ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα από την Βουλή των Ελλήνων και ήταν μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού, μετά από σχετική εισήγηση της αρμόδιας νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής και του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) και τη σύμφωνη γνώμη 5 συναρμόδιων Υπουργείων.

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο | Πρόσθεσε το στα αγαπημένα σου (878) | Παρέθεσε αυτό το άρθρο στο site σου | Προβολές: 5020

Διαβάστε περισσότερα...
 
Gnet: Επέκταση Δικτύου PDF Εκτύπωση E-mail
(1 ψήφος)
Γράφει ο/η Nasduck   
19.01.07
 

Η αλυσίδα καταστημάτων Internet cafe Franchise, επεκτείνει το δίκτυό της με τη δημιουργία του πρώτου καταστήματος της στην Πελοπόννησο. Στην Κόρινθο και συγκεκριμένα στη οδό Απ. Παύλου 62  θα στεγαστεί ένα πρότυπο Gnet Internet Cafe που θα διαθέτει 62 θέσεις εργασίας, μοναδική αισθητική, καινοτόμες υπηρεσίες που υπόσχονται την απόλυτη ψυχαγωγία στους λάτρεις του gaming και του διαδικτύου.

Το νέο Gnet Κορίνθου θα φέρνει το νέο concept της εταιρίας «G-tribe» που έχει διαφοροποιήσει την Gnet από τον ανταγωνισμό της ενώ έχει ενθουσιάσει τους επισκέπτες των καταστημάτων της. www.gnet.gr


Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο | Πρόσθεσε το στα αγαπημένα σου (876) | Παρέθεσε αυτό το άρθρο στο site σου | Προβολές: 4399

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 51 - 60 από 168
Hellenic Gaming League

Join the cause!

GameBook 2011


ΣΩΜΑΤΕΙΟ Internet Cafe

Advertisement

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

Στείλτε και εσείς το δικό σας άρθρο

Login Form


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Sponsorship

netcafe.gr feeds